Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
15-09-2013 / Blog amenajari locuinte
A doua demonstratie pentru detalii cu greutate

Detaliile sunt cele care pot schimba radical atmosfera dintr-o locuinţă, indiferent că este una nouă sau veche, că este apartament sau casă. Ornamentele, luminile, tipul de zugrăveală sunt lucruri ce pot fi schimbate în câteva ore pentru o transformare totală.

 

Lumină în straturi

 

Felul în care este folosită lumina într-o cameră poate schimba total atmosfera şi felul în care vă simţiţi în acest spaţiu. De aceea, este recomandat să prevedeţi fiecare încăpere cu mai multe tipuri de iluminare: lustră, veioze, lămpi înalte, ghirlande luminoase, seturi de lumânări – puteţi să le combinaţi oricum vi se pare dumneavoastră că arată bine.

 

Chic şi la îndemână

 

Dacă livingul dumneavoastră nu este pe cât de încăpător v-aţi dori, există întotdeauna metode chic să profitaţi de fiecare centimetru al acestei camere. De exemplu, măsuţa de cafea nu este o piesă de mobilier de neînlocuit – dimpotrivă!

 

Puteţi să transformaţi unul dintre taburete în măsuţă de cafea prin aşezarea unei tăvi pe el; astfel, se va asorta cu siguranţă cu restul mobilierului (taburetul face, probabil, parte dintr-un set), iar dacă este nevoie de un loc în plus, tava se poate muta pe o comodă sau se poate întoarce la bucătărie. Nu trebuie decât să alegeţi o tavă care să se potrivească din punct de vedere cromatic cu taburetul care o va susţine.

 

Mobilier cu volane

 

Dacă tot mobilierul unei camere este suspendat pe picioruşe, indiferent cât de scurte sau de înalte, toate acestea vor crea impresia segmentării încăperii şi, la un moment dat, a unei senzaţii de disconfort.

 

De aceea, recomandăm ca mobilierul masiv (biblioteci, dulapuri) să fie din podea şi până în tavan, pentru senzaţia de alungire a camerei, iar canapelele şi fotoliile să aibă huse, cu volane (dacă înclinaţi către stilul Art Nouveau, victorian sau elisabetan) sau fără, care să meargă până aproape de podea, astfel încât să le acopere picioarele. Dacă aceste recomandări sunt urmate, puteţi adăuga mese, scaune, suporturi pentru tablouri şi alte astfel de obiecte cu câte picioare şi cât de înalte sau de joase doriţi – din punct de vedere estetic, va exista echilibru.

 

Combinaţii cu auriu

 

Foarte multe persoane sunt pornite împotriva auriului, însă acesta este o culoare foarte frumoasă care poate oferi impresia unor amenajări luxoase. În primul rând, trebuie să luaţi în considerare faptul că există mai multe nuanţe de auriu, astfel încât să puteţi alege una nu tocmai... aurie. În al doilea rând, va trebui să alegeţi cu grijă culorile din jurul acestui auriu pentru a nu da senzaţia de kitsch: evitaţi violetul şi nuanţele de roşu şi orientaţi-vă către culorile neutre.

 

Plante decorative pentru veselie

 

Nici măcar nu este vorba despre Feng Shui, de data aceasta. Pur şi simplu, este demonstrat că ghivecele cu flori dau încăperilor în care se află un aer împrospătat, la propriu şi la figurat. Este, totuşi, recomandat, să alegeţi plantele de interior în funcţie de stilul de amenajări interioare pentru care aţi optat, după tipul frunzelor, după culoarea florilor etc. De exemplu: pentru stilul african – ficuşi şi mini palmieri, pentru stilul eclectic – plante agăţătoare, pentru stilul minimalist – cactuşi şi orhidee şi aşa mai departe.

 

Lăsaţi lumina să pătrundă în fiecare colţ al casei

 

Dacă beneficiaţi de holuri, de debarale sau de dressing, nu uitaţi să luminaţi şi aceste zone. Veţi vedea că, de-a lungul timpul, se vor dovedi foarte folositoare câteva spoturi luminoase sau chiar aplice. De asemenea, nu ar fi chiar rău dacă aţi înstala câte un bec şi în dulapuri – cu siguranţă va fi mai uşor să găsiţi obiectele de care aveţi nevoie şi într-un timp mai scurt.