Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-07-2014 / Blog amenajari locuinte
7 idei pentru catei

Dacă ai animale de companie, faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a le şti fericite, nu-i aşa? Tocmai de aceea, astăzi ţi-am pregătit câteva sugestii pentru căţei – sugestii de amenajări interioare şi exterioare pentru câini, mai bine zis. Nu există niciun motiv să nu te preocupi de aceste lucruri, mai ales că elementele decorative necesare pentru buna dispoziţie a câinilor sunt adesea şi pe placul oamenilor. Iată câteva dintre ele...

 

Siguranţa înainte de toate

 

Înainte de toate, trebuie să iei în calcul siguranţă câinelui, atât în ce priveşte "capcanele" teritoriului, cât şi în ce priveşte eventualul contact cu persoane care nu sunt de-ale casei (de exemplu, nişte vecini ranchiunoşi) sau cu animale străine: creează un ţarc pentru câinele tău în cazul în care locuiţi împreună la casă, iar, în cazul traiului la bloc, limitează-i accesul la ferestrele deschise (sau, mai bine, închide geamurile când pleci de acasă) sau pe balcon.

 

Mobilier pentru câini - totuşi, nu neapărat pentru câini, ci pentru animalele de companie. Ar fi bine, dacă nu alegi piese de mobilier speciale pentru ele (animalele de companie), cum ar fi pătuţuri, fotolii şi mese pentru dejun pentru animalele de companie, atunci trebuie să alegi cu grijă mobilierul din locuinţa ta: să fie din materiale de care nu se prinde părul şi să fie rezistent la ronţăieli şi zgârieturi. 

 

Un loc sau un ornament cu apă proaspătă, curgătoare

 

Majoritatea câinilor adoră să se joace cu apa. Aşadar, ar fi chiar bine să instalezi o cişmea sau o mică fântână arteziană nu prea înaltă, cu senzor sau cu flux continuu, aşa încât căţelul tău să se poată juca în apă proaspătă, să se poată răcori sau, cel mai important, să aibă oricând de unde să bea apă proaspătă. Şi în cazul traiului la bloc se poate instala o chiuvetă cu senzor, aşa încât să curgă mereu apă proaspătă, dar fără a face risipă.

 

Asigură-i umbră şi adăpost

 

Mai ales dacă locuiţi împreună la curte, trebuie să plantezi un copăcel care să asigure câinelui tău umbră şi adăpost în cazul precipitaţiilor blânde.

 

Un ţarc potrivit şi propria lui căsuţă

 

Desigur, atât pentru asigurarea porţiei de umbră, cât şi pentru adăpost în cazul ploilor sau ninsorii, este mai bine să construieşti o căsuţă pentru câini, iar despre căsuţele de câini am discutat şi aici. Este bine să plantezi un copac foarte aproape de căsuţa câinelui, pentru un plus de răcoare în timpul verii, însă nu lăsa copacul să crească prea mare pentru a evita accidentele în caz de furtună.

 

Un loc de joacă - dacă nu îţi duci câinele nicăieri pentru joacă, atunci trebuie să îi asiguri tot felul de activităţi în jurul casei: un ghiveci mare cu pământ în balcon, unde să poată săpa după averi neştiute, un traseu de fugă, un partener de joacă şi aşa mai departe. 

 

Alege cu grijă plantele accesibile câinelui tău

 

Nu planta în zonele accesibile câinelui tău plante toxice – acestea nu îi fac bine nici lui, nici ţie. De exemplu, ar fi bine să eviţi plantarea oleandrilor, căci aceştia sunt otrăvitori. Plantează numai plante cunoscute.

 

Pentru mai multe idei de ornamente şi amenajări pentru câini, priveşte şi imaginile din galerie şi consultă şi celelalte materiale despre întreţinerea animalelor de companie.

 

Sursa foto: houzz.com