Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
11-09-2013 / Blog amenajari locuinte
4 anotimpuri si-un apartament

Am discutat deja despre vara care nu mai pleacă şi despre amenajări interioare pentru Crăiasa Zăpezii, dar cu siguranţă sunt printre dumneavoastră persoane care găsesc farmecul fiecărui anotimp şi, deci, nu vor să excludă niciunul din apartamentul lor.

 

Prin urmare, vă propunem o idee care poate părea haotică, dar veţi vedea că totul îşi găseşte rostul, dacă ne urmăriţi cu atenţie şi vă puneţi la contribuţie imaginaţia. În plus, sugestiile noastre sunt doar sugestii, nu legi, deci pot fi modificate după bunul plac.

 

Primăvara vine pe la bucătărie

 

Desigur, nu pot lipsi ghivecele – mai mici sau mai mari, după pofta inimii – în care să creşteţi propriile verdeţuri aromatice: busuioc, cimbru, mărar, pătrunjel şi poate chiar şi un cuib de ardei iuţi.

 

Folosiţi culori puternice, vii, care să vă animeze dis-de-dimineaţă şi să vă facă să vă placă să petreceţi timpul aici. Scaune verzi, din plastic ori din lemn, dar obligatoriu cu pernuţe pe blat, pentru un plus de confort. Blatul mesei trebuie să fie portocaliu sau să fie învelit cu o faţă de masă portocalie sau în carouri portocalii pe fond alb – despre însemnătatea acestei culori în bucătărie am mai discutat. Pereţi gălbui şi gresie şi faianţă în verde sau galben pal.

 

Desigur, combinaţiile cromatice pe care le faceţi pot diferi după cum voiţi, dar trebuie să nu vă temeţi de asocierile îndrăzneţe: până la urmă, primăvara este anotimpul în care vegetaţia prinde viaţă şi coloritul florilor este unul variat şi parfumat, deci şi bucătăria dumneavoastră trebuie decorată în acelaşi spirit!

 

Vara se instalează în living

 

Culorile calde ale verii, precum şi contururile curbate sunt detalii care sunt recomandate pentru a ilustra vara. Ferestrele trebuie să fie cât mai libere, pentru a permite luminii naturale să invadeze întreaga încăpere, perdelele trebuie să fie cât mai subţiri şi fără model sau cu model simplu.

 

Podelele trebuie să fie din parchet într-o culoare cât mai intensă, iar în privinţa covoarelor sunt recomandate mochete cu perii scurţi şi cu modele simple. Această simplitate poate fi compensată de modelele imprimate în canapele, în fotolii sau prin decoraţiuni din sticlă colorată, prin vaze cu model floral sau tablouri sau picturi murale bogate. Pernuţele, fotoliile şi leagănele de interior vor da încăperii un aer de relaxare şi poftă de viaţă.

 

Toamna îşi găseşte loc în dormitor

 

Nichita îi cerea iubitei sale să-i acopere „inima cu ceva – cu umbra unui copac sau, mai bine, cu umbra ta”. Versurile vă sunt cunoscute, fiind împrumutate de mai mulţi artişti şi puse pe muzică, dar cât timp aţi acordat, de fapt, acestui mesaj?

 

Decoraţi-vă dormitorul în nuanţele toamnei şi veţi crea un ambient primitor, uşor romantic, uşor melancolic. Orice nuanţă este bine venită atât timp cât este derivată din galben, rosu, oranj sau maro.

 

Totuşi, nu trebuie să fie totul doar despre culori: puteţi aduce toamna în dormitor şi prin utilizarea unui autocolant în forma unui copac desfrunzit pe unul dintre pereţi, prin vase cu potpourri, prin prezenţa unui tablou (pe care, de altfel, îl puteţi realiza chiar dumneavoastră) cu un colaj de frunze şi flori presate. Iar acestea sunt doar câteva sugestii.

 

Iarna medităm în baie.

 

... într-o baie de aburi, eventual! O baie fierbinte într-o cadă perfect albă şi cu multă spumă care să semene (din punct de vedere pur estetic) cu nămeţii ar asigura relaxare totală şi un ambient inedit.

 

E drept, murdăria este mai evidentă pe alb, dar se curăţă la fel de uşor şi obiectele albe sunt mai uşor de înlocuit decât cele într-o anumită nuanţă. În plus, dacă baia este decorată în alb, toate acţiunile care ţin de cosmetică (bărbierit, epilat, pensat, machiat – în funcţie de sex şi de necesităţi) vor fi mai uşoare datorită luminii foarte clare.

 

Surse foto: freshome.com, homedit.com