Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
20-11-2015 / Blog amenajari locuinte
1, 2, 3 – extra idei pentru regula celor 3

Așa cum ai observat în articolul anterior („1, 2, 3 – in home design aplica regula celor 3”) accentul a fost pe cifra norocoasă 3. Însă, ideile noastre decorative nu s-au terminat. De aceea, astăzi îți prezentăm extra modalități de amenajare a locuinței.


Mobilier grupat


Iată cum poți adăuga interes vizual dormitorului prin folosirea regulei celor 3, de data aceasta, piese de mobilier. Există numeroase reguli de amenajare a locuinței atunci când vine vorba despre poziționarea mobilierului în cameră. Este important ca o grupare de 3 piese să respecte aceleași caracteristici în ceea ce privește culoarea, dimensiunea, forma. Astfel, se menține o scară a înălțimilor constantă, iar amploarea camerei poate fi ajustată într-un mod convenabil.


Măsuța de cafea


Atâta vreme cât ne-am familiarizat cu regula de 3 elemente, ne va fi ușor să o aplicăm în mai multe aranjamente decorative. O măsuță de cafea ne oferă suportul unei amenajări ingenioase a 3 obiecte sau 3 grupuri de obiecte. Ceea ce trebuie să iei în calcul este dimensiunea și culoarea elementelor ce vor constitui decorul măsuței de cafea. Alegerea unor obiecte de diferite înălțimi va diversifica tematica decorativă și va adăuga mai mult interes vizual încăperii.


Ferestre de o parte și de alta


Ne place joaca de-a simetria și echilibrul vizual. Un design contemporan poate încorpora regula de 3 elemente în diverse moduri, așa cum am văzut și până acum. În ceea ce privește arhitectura casei, putem interveni și aici. Cum? Echilibrăm două zone opuse, pe de o parte amenajăm o fereastră de mari dimensiuni, iar pe de alta 3 ferestre mici.


Alb, negru și 3


Interioarele minimaliste respecta și ele reguli ca cea despre care am tot vorbit. O cameră în alb-negru, poate sparge monotonia cu un număr de trei tablouri de dimensiuni mari aliniate la perete. Privește cum regula numerelor impare are un efect impresionant chiar și în designul interior minimalist.


Sursa foto: freshome.com