Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
11-11-2013 / Blog amenajari living
Relaxare si culoare – pernute decorative si paturi moi
Cuverturile și covoarele pufoase nu sunt singurele accesorii pentru amenajări interioare care îmbie la relaxare, ci se completează cu pături, perne și perdele. Este foarte important ca, mai ales pe timpul toamnei și iernii, să cald și bine cât stați în casă. 
 
Pernuțele decorative – număr, texturi și dimensiuni 
 
Conform principiilor Feng Shui, numerele ideale pentru ornamentele colective sunt trei, patru sau multiple de 3 sau 4, respectiv 8, 9 și 12 – dacă ar fi mai multe ar fi prea multe. Acestea sunt cu toatele numere ale echilibrului. 
 
Ca texturi, acestea trebuie să se potrivească celorlalte decorațiuni din încăperea unde vor fi așezate, dar în special cu patul ( sau canapeaua sau fotoliul) pe care sunt așezate și covorul din cameră. Materialul fețelor de pernă poate varia de la mătase la bumbac, iută și blană. 
 
De asemenea, veți putea alege dintre forme pătrate, dreptunghiulare, rotunde și cilindrice, dintre pernuțe create din petice sau pernuțe cu model. În funcție de preferințele dumneavoastră, dar și de celelalte forme prezente în camera respectivă, alegeți-le pe cele mai potrivite. 
 
Încercați să nu aglomerați, totuși, camera cu prea multe perne decorative și nu le alegeți nici pe cele mai voluminoase, chiar dacă este pot fi folosite și pentru a ședea pe ele în stil turcesc și nici să le alegeți pe cel mai mare. 
 
Păturile – moft sau necesitate? 
 
Păturile, asemenea pernelor și huselor pentru diferite piese de mobilier, trebuie să se potrivească și restului camerei, și personalității și necesităților dumneavoastră. Astfel, tipul acestea va diferi în funcție de lungimea perilor, grosime, material, model și mod de fabricare – de exemplu, trebuie să recunoașteți că păturile țesute manual au un farmec aparte față de cele achiziționate din orice magazin, oricât de luxos ar fi acesta. 
 
În anotimpurile reci, păturile trebuie să fie întotdeauna la îndemână. Le puteți păstra pliate cu atenție în noptieră sau în dulapul de lângă sofa sau puteți să le lăsați "aruncate" pe canapea, aparent neglijent, însă cu forma și lungimile bine calculate. 
 
Puteți utiliza păturile normale și pe post de cuverturi, ori pentru a recondiționa diferite scaune sau fotolii ce trebuie retapisate, mai ales dacă aceste obiecte v-au fost dragi la vremea lor. 
 
Cum combinăm accesoriile? 
 
Trebuie să luați în considerare aspectul întregii camere, numărul de culori, tipul de forme predominante, stilul de amenajări interioare adoptat precum și dimensiunile fiecărui tip de ornament. 
 
Dacă pereții, de exemplu, sunt vopsiți în mai multe nuanțe sau într-o singură culoare intensă, este recomandat să optați pentru modele cât mai simple pentru pături, pernuțele decorative și covoare, precum și alte decorațiuni – modele simple și culori cuminți. 
 
Dacă, în schimb, pereții sunt albi sau vopsiți într-o culoare neutră sau într-un pastel, puteți să fiți cât de îndrăzneți doriți în privința decorațiunilor: optați pentru imprimeuri jucăușe, pentru culori intense, pentru combinații trăznite care vor oferi întregii locuințe un aer avangardist și încrezător. 
 
De asemenea, puteți alege ornamente diferite pentru fiecare anotimp și să asortați accesoriile de interior culorii copacilor sau atmosferei parcurilor. 
 
Sursa foto: houzz.com