Livinguri faine afara

27-06-2015 / Blog amenajari living

Casa ta nu trebuie să fie numai în casă – poate fi amenajat un colţ locuibil şi în grădină sau pe terasă. Ai putea să amenajezi un living tare frumos în aer liber. Dacă până acum nu te-ai gândit la acest lucru sau te-ai gândit şi la această variantă, dar ai mai avea nevoie de câţeva idei pentru a-ţi putea pune în practică planul, articolul de faţă s-ar putea dovedi foarte folositor.

 

Oferă-ţi locuri confortabile de şezut.

 

Aşază pe verandă canapele şi fotolii care să îţi asigure un grad cât mai înalt de confort. Dacă forma acestor piese de mobilier şi tipul saltelelor contează foarte mult, trebuie să ştii că la fel de mult contează felul în care alegi să poziţionezi canapelele. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie aşezate în semicerc sau să ai locuri paralele, aşa încât persoanele care se aşază aici să fie încurajate să discute între ele, să comunice, să socializeze şi, astfel, să se apropie.

 

Oferă-ţi lumină.

 

Sigur, în timpul zilei va fi lumină, dar în timpul zilei s-ar putea să fie puţin prea cald pentru a sta pe verandă şi a nu merge în casă, la aer condiţionat, sau în lumea largă (la piscină ori la mare). Seara, însă, când este foarte plăcut să stai afară, nu vei mai avea suficientă lumină pentru socializare. Aşadar, vei avea nevoie de câteva corpuri de iluminat: acestea pot fi aplice, felinare, lumânări sau lămpi sau orice alt corp de iluminat consideri mai potrivit pentru acest spaţiu.

 

Oferă-ţi adăpost.

 

Trebuie să poţi sta confortabil în livingul tău de afară şi atunci când este foarte soare, şi atunci când plouă. De asemenea, s-ar putea să îţi doreşti să fii ferit(ă) şi de gâzele nocturne: fluturi de noapte, ţânţari şi alte astfel de bestii mici. Aşadar, vei avea nevoie de perdele subţiri şi diafane la intrarea pe verandă sau în loc de ferestre: astfel, aerul va circula, dar frunzele, gâzele si ploaia vor rămâne departe de tine şi de canapelele tale.

 

Oferă-ţi confort şi prospeţime.

 

Poţi amenaja astfel de livinguri afară şi pe terasă sau în mansardă, aşa că dacă livingul acesta nu este amenajat în grădină, dar vrei să fie încă în aer liber, va trebui să recuperezi cumva impresia de spaţiu amenajat în mijlocul naturii. Instalează aici câteva ghivece mari cu plante naturale ca să se poată dezvolta în voie – eventual poţi să alegi plante căţărătoare.

 

Iar pentru sporirea confortului, ţine la îndemână câteva pernuţe pe care să ţi le pui la spate ori la gât, câteva taburete pentru a ţine picioarele pe ele şi o măsuţă simpatică de cafea pe care să pui ceaşca de cafea sau paharul cu milkshake. 

 

Mai multe recomandări pentru amenajarea livingului vei găsi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.