Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
30-05-2013 / Blog amenajari living
Living cu personalitate – cateva idei de amenajari interioare

Fiecare cameră a unei case noi sau a unui apartament nou va avea amprenta personalităţii proprietarului încăperii. Totuşi, livingul este camera care trebuie să armonizeze energiile casei într-un suflu emoţional caracteristic întregii familii, să transmită mesajul pe care vreţi să îl primiţi când ajungeţi acasă şi pe care vreţi să îl luaţi cu dumneavoastră pe drum, pentru a vă încărca de energie.

 

Gândiţi în culori

 

Îndrăzniţi să combinaţi culori, texturi şi imprimeuri. Cu cât sunt mai multe culori la un loc, cu atât atmosfera creată este mai relaxată şi mai veselă, mai permisivă.

 

Pentru a vă asigura că se potrivesc între ele produsele pe care vreţi să le achiziţionaţi sau să le „importaţi” din fosta locuinţă, fotografiaţi fiecare element în parte şi creaţi o planşă cu imaginile astfel obţinute pentru a putea aproxima echilibrul decoraţiunilor.

 

Nu vă temeţi pentru depăşirea limitelor tendinţelor anului acestuia în materie de amenajări interioare: atâta timp cât mobilierul este într-o singură nuanţă şi folosiţi una dintre culorile preferate ale anului (bleumarin, gri petrol, nuanţe pământii etc) pentru covor, zugrăveală sau piese care domină camera, alegerile dumneavoastră cromatice ar trebui să fie în siguranţă.

 

Bucuraţi-vă de ornamente

 

Indiferent că sunt perne de decor, pături, huse, tablouri, perdele sau alte decoraţiuni pentru mobilă, acestea îşi au locul şi rolul lor în casă: trebuie să reprezinte o frântură din spiritul familiei.

 

Este adevărat că uneori mai puţin înseamnă mai mult. Dacă alegeţi stilul minimalist pentru amenajări interioare, într-adevăr ornamentele nu mai sunt potrivite. Însă pentru orice alt tip de design de interior decoraţiunile sunt necesare pentru crearea atmosferei dorite.

 

Aduceţi natura mai aproape

 

Dacă sunteţi iubitori ai naturii, puteţi oricând să aşezaţi în centrul încăperii un bonsai bine îngrijit sau, de ce nu, un trunchi de copac folosit doar ca ornament.

 

De asemenea, plantele de apartament sunt chiar recomandate pentru living, având atât rol ornamental, cât şi de purificare a aerului. Nu uitaţi nici că verdele culoarea favorită a anului, nici de principiile Feng Shui: găsiţi echilibrul elementelor naturii şi folosiţi câte un reprezentant al fiecărui element pentru a-l aşeza în livingul căminului dumneavoastră.

 

Un alt truc pentru a crea impresia unui spaţiu deschis, natural, sunt obiectele cu imprimeu vegetal.acestea primesc un punct în plus dat fiind faptul că sunt în tendinţe anul acesta.

 

Fiţi colecţionari de vise

 

O idee simpatică pentru decorarea livingului este arborele genealogic. Sigur, acesta poate suferi diferite mutaţii: de la arborele propriu-zis desenat pe perete şi cu frunze din fotografii, puteţi dedica perete unei colecţii de fotografii de familie cu momentele esenţiale: puteţi să le aşezaţi într-o „ordine dezordonată”, astfel încât să poată reflecta tumultul vieţii, dar şi frumuseţea momentelor petrecute împreună.

 

Nu uitaţi să vizualizaţi totul înainte de a trece la treabă.

 

Surse foto: freshome.com, easyliving.co.uk, marthastewart.com