Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
05-09-2013 / Blog amenajari living
Expresia frumoasa a nebuniei

Din cauza normelor societăţii, există tendinţa alegerii unor culori banale, a unor imprimeuri comune, a decoraţiunilor de dragul decoraţiunilor şi tot aşa mai departe. Totuşi, dacă aveţi o casă nouă sau un apartament nou, nu ar trebui să vă pese de nimic altceva decât de propriile pasiuni şi preferinţe atunci când o/îl decoraţi.

 

Linii, forme şi siluete

 

Trebuie să îndrăzniţi să faceţi asocieri nebune, dacă acest lucru vă caracterizează, desigur. Puteţi opta pentru decoraţiuni care pun accentul pe formă sau decoraţiuni care pun accentul pe culoare. Nu este recomandat să amestecaţi prea multe tipuri de forme cu prea multe culori: fie optaţi doar pentru linii curbe sau doar linii frânte şi culori din palete diverse, fie optaţi pentru o singură culoare (cu nuanţele adiacente şi în combinaţii cu nuanţe neutre) şi forme diversificate (canapea pătrăţoasă, fotoliu rotunjit, imprimeuri cu buline, zig-zag-uri, carouri etc).

 

Culori puternice

 

Dacă personalitatea dumneavoastră este una puternică (şi sigur că este), atunci nu aveţi niciun motiv să nu daţi de înţeles acest lucru prin stilul vestimentar, dar şi prin modul în care vă decoraţi noua locuinţă.

 

Orice culoare v-ar plăcea îşi poate găsi locul în amenajările interioare. Chiar dacă preferaţi să fiţi în pas cu moda în acest domeniu, culorile care vă definesc personalitatea trebuie să îşi găsească loc în noua dumneavoastră casă, astfel încât să vă simţiţi acasă.

 

Tot la acest capitol trebuie să vă amintiţi că nu există culori care nu se potrivesc, ci doar nuanţe. În plus, dacă există destule elemente care să tempereze contrastul (galben-mov, portocaliu-mov) care altfel nu ar putea fi acceptat din punct de vedere estetic, nici măcar nu trebuie să optaţi pentru o nuanţă anume – culori neutre (crem, bej, maro) şi nonculorile (alb, negru, gri) sunt prieteni buni când sunteţi o persoană care iubeşte constrastele cromatice puternice.

 

Totuşi, va trebui să aveţi grijă ca în cazul în care există culori contrastante intense să nu faceţi abuz la capitolul formă: alegeţi doar colţuri sau doar curbe, linii simple şi imprimeuri cuminţi – ceva trebuie să menţină echilibrul estetic!

 

Simţ artistic şi decoraţiuni atipice

 

Arta vine în forme atât de diferite încât este imposibil să i se dea o definiţie. Aşadar, adăugaţi locuinţei dumneavoastră orice ornament vi se pare potrivit, de la autocolante colorate, la tapet pentru pereţi, la mini sculpturi, veioze cu abajur din papier-mâché şi tablouri realizate din colaje.

 

Va trebui să acordaţi atenţie formelor definitorii şi compoziţiei cromatice ale decoraţiunilor, astfel încât fiecare element al fiecărei încăperi să se afle la locul potrivit şi să rezoneze cu încă un obiect din aceeaşi zonă.

 

Altceva pentru fiecare încăpere

 

În living – un fotoliu unicat sau o colecţie de antichităţi, în bucătărie o lustră sofisticată sau tehnologie şi electrocasnice cu funcţii multiple, în dormitor o super pictură murală, în baie instalaţii sanitare cu influenţe internaţionale... fiecare încăpere din noua dumneavoastră casă trebuie să aibă ceva cu care să vă mândriţi. Indiferent că este vorba despre obiectele în sine, despre provenienţa lor sau despre poveştile de care sunt legate, trebuie întotdeauna să existe ceva special.

 

Faceţi-vă de cap, cu cap, până la cap! Chiar dacă pentru alţii rezultatul amenajării dumneavoastră poate părea haotic, atât timp cât dumneavoastră vă simţiţi bine şi sunteţi mulţumit(ă) de rezultat, nimic altceva nu contează.

 

Sursa foto: houzz.com