Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
24-04-2014 / Blog amenajari living
Despre amenajarea livingului

Amenajarea livingului trebuie să fie văzută ca o joacă serioasă: trebuie ca rezultatul să fie frumos, practic, confortabil şi complex. În funcţie de suprafaţă disponibilă, de piesele de mobilier pe care le ai (dacă este cazul) şi de cât de numeroasă este familia ta, trebuie să decorezi această încăpere în aşa fel încât să fie cât mai plăcută şi mai primitoare pentru cei care o vizitează.

 

Ce stil alegi?

 

Livingul este o cameră foarte permisivă din punct de vedere al stilului de amenajări interioare pe care poţi să îl alegi. O sufragerie nu poate fi decât elegantă şi rezervată oaspeţilor, dar un living este o cameră de zi pe care o amenajezi după bunul plac.

 

Ai de ales dintr-o gamă foarte variată de stiluri şi, în plus, le poţi combina pe acestea aşa încât să creezi un nou stil, unul potrivit nevoilor şi gusturilor tale: stil elisabetan, stil tradiţional, stil minimalist, stil asiatic, stil mediteranean şi aşa mai departe.

 

Pentru a alege stilul de amenajări interioare trebuie să te gândeşti la piesele de mobilier pe care le ai deja, dacă este cazul, la stilul căruia se potrivesc acestea cel mai bine, dar şi la cum le-ai putea modifica şi ce fel de mobilier şi decoraţiuni trebuie să confecţionezi şi/ sau să cumperi pentru a amenaja livingul într-un stil anume.

 

Pentru cine este camera aceasta?

 

Este numai pentru tine, au loc aici şi animalele de companie, este o cameră pentru familie, o cameră pentru oaspeţi sau toate variantele de mai sus? După cum este lesne de înţeles, măsurile care trebuie luate în fiecare situaţie sunt diferite, dar acestea pot fi armonizate dacă ai puţintică răbdare.

 

De exemplu, dacă în acest living vrei să simţi că ai un colţ numai al tău, aşază un fotoliu extensibil într-unul dintre colţuri şi o veioză, apoi desparte această zonă de restul livingului printr-un panou shoji.

 

Dacă livingul este pentru familie, trebuie ca zona centrală să fie acoperită de un covor gros şi să fie înconjurată de fotolii şi canapele confortabile, cu pernuţe şi pături întotdeauna la îndemână. S-ar putea să vă doriţi o măsuţă de cafea plină (cu funcţie de dulap), în care să aşezaţi jocuri de societate şi colecţia de filme pe care să le urmăriţi împreună.

 

Despre cum să amenajezi livingul în funcţie de scopul lui am mai scris şi aici.

 

Ce trebuie să se mai întâmple aici?

 

Adesea, livingul conţine şi o zonă care serveşte drept dining, sală de jocuri, atelier sau birou, în funcţie de cât timp liber au persoanele care îl folosesc. Dacă livingul tău nu este numai o zonă pentru pierderea timpului, atunci va trebui să ţii cont de acest lucru încă de la începutul amenajării livingului.

 

Păstrează întotdeuna un colţ mai aerisit în care să poţi aşeza o masă extensibilă şi câteva scaune pentru a improviza un dining sau rezervă locul necesar instalării unui atelier de croitorie sau de pictură; pentru un birou întotdeauna se va găsi loc puţin mai uşor, dar va trebui să vezi cum te izolezi de ce se întâmplă în jurul tău pentru a putea lucra.

 

Sursa foto: freshomedecor.com