Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-05-2013 / Blog amenajari living
Cum mobilam livingul in functie de anotimp

Precum prea bine ştiţi, livingul este spaţiul destinat primirii vizitelor, dar, mai ales, locul întrunirilor familiale. Pentru a crea o atmosferă cât mai armonioasă, puteţi încerca să armonizați decoraţiunile din living cu anotimpurile...

 

Nu vă alarmaţi: nu este vorba despre o mobilare în funcţie de anotimp, ci, mai degrabă, despre decorarea unui nou apartament, despre modul în care acordați interiorul căminului dumneavoastră cu sezonul în care se află natura la un moment dat. Tocmai de aceea este recomandat ca pereţii să fie zugrăviţi în nuanţe ce se pot adapta mai multor stiluri de amenajări interioare: alb, crem sau gălbui.

 

Pe de altă parte, puteţi alege o zugrăveală asimetrică. Pentru asta, văruiţi fiecare perete cu o altă nuanţă a culorii votate de familie.

 

Ca ornamente murale, cele mai la îndemână sunt tablourile. Motivul? Sunt uşor de îngrijit şi schimbat. Puteţi comanda două tablouri cu câte două feţe: câte o imagine pentru fiecare anotimp. Le veţi schimba din 3 în 3 luni, însă vor asigura un aspect proaspăt şi la modă.

 

De asemenea, puteţi crea sau puteţi cere ajutorul unui prieten mai îndemânatic pentru a confecţiona abajururi personalizate pentru fiecare lampă din living: unul în care predomină florile de cireş (pentru primăvara), unul cu frunze de un verde crud şi flori multicolore (pentru vara), unul cu frunze galbene şi arămii (pentru toamna) şi unul în care predomină nuanţele de albastru (pentru iarna).

 

Pentru un aspect mai haios şi mai primitor, puteţi folosi şi mici decoraţiuni din ceramică: oiţe, păsărele, ulcele sau orice alte obiecte se potrivesc personalităţii dumneavoastră şi noului apartament.

 

Un alt mod în care puteţi apropia atmosfera din interiorul casei dumneavoastră cu cea din exterior este lumina: fie permiteţi accesul nelimitat al luminii naturale, fie iluminaţi artificial. În ce priveşte lumina artificială, ştiţi deja că aceasta schimbă total atmosfera dintr-o încăpere: puteţi orienta sursele de lumină spre o suprafaţă colorată sau puteţi alege becuri deja colorate. Pentru o atmosferă romantică este nevoie de lumină roşiatică, pentru o atmosferă destinsă, lumină gălbuie, pentru meditaţie lumină albăstruie şi aşa mai departe.

 

Iată şi o idee originală pentru amenajarea livingului dumneavoastră: roata anotimpurilor – accesoriu handmade. Decupaţi un disc mare din carton, pe care veţi lipi decupaje de hârtie, diferite tipuri de seminţe, frunze sau flori, în funcţie de anotimpul sau de luna pe care vreţi să o ilustraţi. Puteţi aşeza în centrul discului multicolor astfel format o fotografie de familie sau mecanismul unui ceas.

 

Sursa foto: freshome.com