Camera de oaspeti, intotdeauna cu un ton formal

24-05-2015 / Blog amenajari living

Camera de oaspeţi trebuie să aibă o eleganţă anume, un aer uşor formal care să sugereze că acel spaţiu este rezervat oaspeţilor şi că nu este utilizat zi de zi. Totuşi, nu toate locuinţele sunt suficient de spaţioase încât să poate fi amenajată o cameră a oaspeţilor. Aşadar, livingul va trebui să fie amenajat cu un plus de consideraţie şi cu mobilierul potrivit încât să devină camera unde vei invita oaspeţii şi pentru adunările ocazionale, dar şi pentru a petrece noaptea, atunci când este nevoie.

 

Aspect elegant, dar nu pretenţios

 

Optează pentru texturi care sunt şi plăcute la atingere, şi uşor de curăţat. Ideal ar fi ca modelele din ţesături (tapiseria canapelei şi a fotoliilor) să fie cât mai discrete sau ca tapiseriile sau husele de pe mobilă să fie de o singură culoare.

 

Dacă îţi doreşti un decor plin de energie, atunci vei aşeza ici, colo, câteva decoraţiuni colorate: vaze multicolore cu flor proaspete, pernuţe decorative în culori vii sau cu imprimeuri bagate, tablouri, figurine, suveniruri şi aşa mai departe. Evită materialele pretenţioase, care se curăţă greu sau se boţesc repede.

 

Mobilier multifuncţional

 

Într-o cameră de oaspeţi care este şi locul unde primeşti oaspeţii, dar şi dormitorul oaspeţilor ce rămân peste noapte la tine trebuie să existe mobilier elegant şi „casual”, dar vei avea nevoie ocazional şi de paturi. De aceea este bine ca mobilierul să fie multifuncţional.

 

Dacă nu vrei să fie totul complex şi cu utilitate multiplă, atunci măcar canapelele şi fotoliile ar trebui să fie extensibile, pentru a le putea transforma cu uşurinţă în paturi confortabile.

 

Covorul cu textura potrivită

 

Evită covoarele acelea care au perii foarte lungi, dar şi covoarele aspre. Acestea trebuie să fie plăcute la atingere şi, la fel ca tapiseriile, uşor de curăţat. De asemenea, ar fi bine să alegi un covor care nu are un model foarte ţipător, care intră sub picioarele canapelei şi care nu acoperă în întregime podeaua, oferind, astfel, impresia că sufrageria este mai spaţioasă decât este, de fapt.

 

Accesibil şi confortabil, dar şi graţios

 

Aceasta este atmosfera pe care trebuie să o poţi instala în sufragerie. Livingul trebuie văzut ca pe o cameră de ocazie, dar foarte confortabilă, uşor elegantă. Ar fi bine să aşezi pe unul dintre pereţi o oglindă, pentru a spori luminozitatea camerei şi să completezi decorul cu ajutorul unor elemente din metal sau din sticlă – acestea vor ajuta la crearea aerului aceluia elegant.

 

Mai multe recomandări pentru primirea oaspeţilor vei găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.