Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
10-08-2013 / Blog amenajari living
Amenajarea open space-ului

Unele apartamente sunt atât de spaţioase încât rămâne puţin loc unde trebuie pur şi simplu să adăugaţi ceva – acela este aşa-numitul „open space”. Totuşi, trebuie şi acest spaţiu amenajat cumva, astfel încât să completeze impresia estetică a noii dumneavoastră locuinţe.

 

În funcţie de stilul de amenajări interioare pentru care aţi optat, open space-ul ar fi mai bine să rămână un spaţiu liber. Totuşi, oricât de liber ar fi, tot trebuie să vă îngrijiţi de aspectul său. Din punct de vedere cromatic, este recomandat să se încadreze în aceeaşi paletă cu restul livingului sau cu restul bucătăriei (în funcţie de poziţia open space-ului în casă) – pardoseala şi zugrăveala trebuie să fie identice.

 

Pentru a nu părea un colţ bântuit, acest spaţiu va trebui să aibă câteva accesorii care să îl umanizeze puţin. Măcar un ghiveci cu un filodendron care să se întindă pe un perete întreg, măcar un tablou, măcar un covoraş împletit. Decoraţiunile sunt foarte importante în spaţiile deschise.

 

Pe de altă parte, dacă doriţi să umpleti golul din această zonă, există câteva opţiuni foarte simpatice, dintre care vă vom prezenta numai trei.

 

Open space – spaţiul pentru visare

 

Dacă doriţi să faceţi din open space un loc pentru relaxare, nu aveţi nevoie de foarte multe lucruri, însă acestea trebuie alese cu grijă. De exemplu, trebuie să alegeţi cel mai comod fotoliu posibil (sau două, în funcţie de spaţiul disponibil), unul care să aibă şi mânere, şi spătar, şi o tapiserie care să se potrivească ambientului. Următorul lucru necesar este o bibliotecă – aceasta poate fi pe colţ, cât tot peretele sau doar câteva rafturi rebele cu volumele preferate, în funcţie de colecţia şi spaţiul disponibil.

 

Pentru a completa această imagine, ar mai fi nevoie de o măsuţă pentru cafea, unde să puteţi aşeza o veioză, cana cu cafea sau cu ceai, CD player-ul cu muzică simfonică, ambientală sau cu jazz – orice vă ajută să vă concentraţi mai bine – şi poate chiar o lampă de aromatizare sau un vas cu potpourri.

 

Open space transformat în dining room

 

Dining room-ul este cea mai utilizată variantă în astfel de situaţii, deoarece pragmatismul este unul dintre criteriile după care sunt amenajare case noi şi apartamente noi. De altfel, de obicei livingul prezintă aceste două componente: zona de agrement şi zona pentru luat masa.

 

Pentru amenajarea diningului ar trebui să ţineţi cont de recomandările cromatice despre care am mai discutat: predominarea culorilor calde şi inserarea nuanţelor de portocaliu pe alocuri. În plus, ar fi bine dacă masa aleasă ar fi una extensibilă, astfel încât să încapă toţi musafirii pe care îi veţi avea de sărbători în jurul aceleiaşi mese. De obicei, numărul scaunelor din dining room este par: patru sau şase, însă puteţi alege câte un scaun pentru fiecare membru al familiei.

 

Atelierul deschis

 

 

Dacă acest spaţiu va ţine locul atelierului dumneavoastră, atunci va trebui să fie dedicat uneia dintre pasiunile pe care le aveţi, eventual una dintre cele pe care le împărtăşiţi cu unul dintre membrii familiei.

 

Acest spaţiu poate fi dedicat artelor vizuale sau sportului. Puteţi aşeza aici un şevalet, ustensilele necesare sculpturii sau olăritului, aparatura pentru fotografie sau cele câteva produse necesare pentru yoga.

 

O altă sugestie ar fi amenajarea unui mini cinematograf, iar pentru acest lucru nu ar nevoie decât de un perete alb, un laptop (sau un calculator de orice tip), un proiector şi o mulţime de pernuţe aşezate pe podea, pentru mai mult confort, dar şi pentru originalitate şi colorit vesel.

 

Aşa cum am spus la începutul acestui articol, variantele sunt foarte numeroase – alegeţi-o pe cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

 

Sursa foto: homerevo.com