Amenajarea livingului pentru iubitorii de arta

10-05-2015 / Blog amenajari living

Pasiunile fiecărei persoane contează. Dacă îţi amenajezi în prezent sau în curând locuinţa, atunci vei vrea ca aceasta să arate potrivit gusturilor tale, nu numai aşa cum ai văzut în reviste că arată bine. Prin urmare, va fi nevoie să şi investeşti, dar şi să te implici emoţional şi psihic foarte mult pentru a-ţi crea locuinţa visurilor.

 

Da, poţi crea locuinţa visurilor, chiar şi dacă nu are exact compartimentarea la care ai visat, piscină interioară şi 3 Ferrari de culori diferite care să te aştepte la poartă.

 

Dacă, totuşi, eşti o persoană visătoare, va trebui să recuperezi cumva terenul pierdut făcând compromisuri pentru a obţine ce este mai bun şi mai apropiat în lumea reală faţă de lumea ideală. Cea mai de încredere modalitate în care poţi recupera acest teren este întotdeauna arta, cu formele sale atât de variate.

 

Cum alegi obiectele de artă ce îţi vor decora locuinţa? Iată care sunt factorii care îţi pot influenţa această alegere...

 

Limita posibilităţii de finanţare a proiectului

 

În funcţie de cât de mult poţi investi în accesorizarea locuinţei şi de cât de mult din acele resurse se vor îndrepta către living, va trebui să iei în calcul că, pe lângă tablouri, desene murale, paravane sau sculpturi (acestea reprezentând câteva tipuri de obiecte de artă), livingul va avea nevoie şi de alte accesorii. De exemplu, s-ar putea să îţi doreşti corpuri de iluminat cu un design deosebit, covoare sau perdele, pernuţe decorative, ceas de cameră şi aşa mai departe. Asigură-te că bugetul tău este bine organizat.

 

Dimensiunile camerei, dimensiunile planului de decorat

 

În funcţie de dimensiunile camerei şi de forma de artă pe care vrei să o expui în living, va trebui să alegi culorile şi poziţionarea ideală pentru aceasta, în aşa fel încât să fie avantajată de lumina naturală si de lumina artificială. În imaginile din galeria foto, vei observa că există mai multe variante de decorarea artistică a unei camere, în stil Art Deco sau clasic, cu obiecte propriu-zise sau prin colorarea pereţilor sau a paravanelor ce înlocuiesc pereţii.

 

Nivelul de nonconformism al casei

 

Trebuie să ştii dinainte cât de îndrăzneţ îţi permiţi să fii atunci când îţi amenajezi locuinţa, iar acest lucru depinde de cine locuieşte în acea casă, de personalitatea locuitorilor, de statutul locuinţei (închiriată sau cumpărată), de amploarea proiectului decorativ şi alte asemenea criterii.

 

Pe scurt, va trebui să te gândeşti că nu trebuie numai să îţi placă ţie ideea sau cum arată în poze, ci trebuie să te gândeşti şi la felul în care ceilalţi locuitori, vizitatorii, proprietarul casei sau vecinii vor fi influenţaţi de felul în care îţi doreşti tu să modifici aspectul respectivei locuinţe.

 

Pentru recomandări generale privind amenajarea livingului, click aici.

 

Sursa foto: urbanhomez.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.