Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-04-2014 / Blog amenajari living
6

Livingul este comoara pe care o arăţi tuturor celor care te vizitează, dar şi locul pentru petrecerea timpului liber. Să vorbim despre amenajarea livingului! Trebuie să fie modern, dar confortabil, elegant, dar prietenos, colorat, dar nu obositor.

 

Trebuie să fie luminat...

 

Lumina este bună, este prietenul tuturor. Ştii doar, când este lumină, umbrele stau departe. Prin urmare, alege camera cea mai luminată şi amenajează acolo livingul: ferestrele cele mai largi, perdelele şi jaluzelele cele mai subţiri şi corpuri de iluminat numeroase şi diferite.

 

Vei avea nevoie, desigur, de draperii: nimeni nu vrea tot timpul lumină de peste tot, iar draperiile vor bloca orice rază de lumină nedorită, venită din exterior, naturală sau artificială.

 

Apoi, alege corpurile de iluminat perfecte, indiferent de tipul lor: ghirlande luminoase, spoturi, aplice, lustre, candelabre, lumânări.

 

Trebuie să fie spaţios...

 

Chiar dacă nu ai un living de 10 metri pătraţi sau mai mult, acesta poate părea spaţios. Dacă alegi mobilierul potrivit şi îl aşezi în locurile potrivite, livingul tău poate părea mult mai spaţios decât este.

 

Dacă ai nevoie de spaţii de depozitare şi acestea trebuie să existe şi în living, alege să depozitezi cât mai mult pe verticală şi nu uita de piesele de mobilier cu dublă utilizare.

 

Trebuie să nu fie monoton.

 

Culorile puternice, intense şi contrastele, precum şi trucurile asimetriei sunt chei către alungarea monotoniei din orice spaţiu, închis sau deschis. Nici măcar nu este nevoie de tavan negru (cum îţi recomandam într-un articol anterior) sau de toţi pereţii coloraţi.

 

Nicidecum: va fi de ajuns să adaugi un strop de culoare în încăperea zugrăvită în culori deschise sau pastelate.

 

Trebuie să fie o urmă de mugur înflorit.

 

Imprimeurile florale vor fi mereu un semn bun. Pot fi colorate intens sau discrete, important este să fie flori: mari, mici, rare sau dese, suprapuse, aliniate sau aşezate haotic.

 

Dacă, totuşi, nu îţi doreşti imprimeuri florale, pentru că pur şi simplu nu se potrivesc în living, poţi întotdeauna să completezi aspectul cu flori proaspete aşezate în vază sau ghivece cu flori nemuritoare (nemuritoare, nu artificiale).

 

Trebuie să îndrăzneşti.

 

Alege ornamente îndrăzneţe sau piese de mobilier cu un aspect deosebit: orice se potriveşte personalităţii tale. Apoi, asigură-te că fiecare lucru se potriveşte cu altceva din cameră, iar acel lucru se potriveşte cu altceva din cameră şi tot aşa mai departe, până când totul se completează, dar continuă să aibă un aspect deosebit.

 

Trebuie să existe, totuşi, un echilibru.

 

Aminteşte-ţi şi de sfaturile Feng Shui pe care ţi le scrisesem la începuturile acestui portal: trebuie să existe câte un obiect care să reprezinte fiecare element primordial – pământ, aer, foc, apă.

 

Apoi, acordă atenţia cuvenită aşezării mobilierului, dar şi echilibrului cromatic şi regulilor simetriei, chiar dacă nu vei asigura o simetrie perfectă.

 

sursa foto: realsimple.com