Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-01-2014 / Blog amenajari living
2 in 1: Dining si spatiu de lucru
Am mai discutat despre piese de mobilier cu dublă întrebuințare, însă niciodată despre camere cu dublu rol. Cum amenajezi o cameră ca dining și birou de lucru? Eficiența trebuie să fie cuvântul de ordine, iar bunul gust să se combine cu pragmatism și voie bună. 
 
Cum am mai scris și cu alte ocazii, diningul poate fi zugrăvit în orice culoare. Important este să echilibrezi frumos ornamentele și mobilierul. În cazul unui birou amenajat acasă, lucrurile nu au de ce să stea altfel. 
 
Spațiul de lucru 
 
Este clar pentru toată lumea că o masă nu poate lipsi din această încăpere. Dacă de regulă ți-ai calcula numai centimetrii necesari pentru depozitarea actelor și pentru sprijinirea coatelor, de data aceasta va trebui să te gândești și la faptul că de cel puțin două ori pe zi aici se va servi masa și, deci, trebuie să aibă loc minimum două persoane în jurul acestei piese de mobilier. 
 
Canapele și scaune 
 
Cât stai la masă, trebuie să poți avea o poziție cât mai confortabilă, prin urmare o canapea și câteva fotolii sunt tot ce ți-ai putea dori. Totuși, dacă aceeași masă îți servește ca spațiu de lucru, va trebui să alternezi fotoliile cu câteva scaune care să te ajute să menții o poziție corectă și atenția ascuțită în timpul lucrului. 
 
Decorațiuni potrivite 
 
În locul de muncă ai întotdeauna nevoie de ceva care să îți asigure buna dispoziție: ceva nu prea intim, dar nici prea sec, ceva care să îți provoace întotdeauna un zâmbet și să te motiveze să îți continui munca, ceva la care să privești din când în când pentru a-ți odihni ochii. 
 
La masă, este nevoie din când în când de subiecte noi de discuție. Acestea pot deriva din diferitele decorațiuni pe care le-ai expus în camera în care se servește masa. 
 
Prin urmare, va trebui să îmbini aceste criterii pentru a alege ornamentele potrivite. Prima și cea mai simplă sugestie este o ramă foto digitală în care să încarci cele mai reușite fotografii cu cele mai vesele momente de familier imortalizate. 
 
Aer proaspăt 
 
Plantele de interior sunt recomandate în orice cameră, cu excepția dormitorului – dacă vrei ghivece cu plante în dormitor, va trebui să le muți pe timpul nopții, când produc dioxid de carbon. Totuși, este recomandat ca în zona de lucru, în bucătărie sau în baie să ai cel puțin câte o plantă naturală, care să ajute la îmbunătățirea calității aerului peste zi, când toate plantele produc oxigen. 
 
Fel și fel de lumini 
 
În zona de lucru este necesară o lumină cât mai clară, cât mai albă, cât mai asemănătoare cu cea naturală – astfel, ochii vor fi obosi mai greu, iar tu vei putea lucra în mod eficient mai mult timp. Pe de altă parte, în timpul mesei sau al altor activități de peste zi, o astfel de lumină poate deveni enervantă, așa că optează pentru mai multe corpuri de iluminat, cât mai diferite. 
 
Creează o atmosferă corespunzătoare fiecărui moment diferit de peste zi pentru a te bucura pe deplin de fiecare clipă petrecută acasă. 
 
Sursa foto: houzz.com