Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-02-2014 / Blog amenajari gradini
Personalitati si gradini: Gradina mizantropului

Fiecare tip de om are nevoie de un alt fel de grădină. De exemplu, mizantropul sau timidul, au nevoie de un loc izolat în grădina lor: un spaţiu propriu. Locul acesta va putea fi utilizat pentru meditaţie, pentru lectură, pentru acele câteva momente în care ai nevoie de intimitate sau de linişte, pentru atelierul de creaţie şi aşa mai departe – utilitatea unui loc izolat va diferi în funcţie de preocupările „grădinarului”, adică ale celui care beneficiază de acest spaţiu.

 

Cum camuflezi separeul?

 

Pentru a putea avea un separeu, în adevăratul sens al cuvântului, este necesar să delimitezi cumva spaţiul care îţi aparţine de zonele comune ale grădinii. De asemenea, ar fi recomandat un camuflaj în adevăratul sens al cuvântului.

 

De exemplu, ai putea să creezi un separeu din gard, astfel încât să dai impresia că grădina este mai mică, dar spaţiul tău să fie numai dincolo de gard şi să fie numai al tău. Într-un mod mai simplu, ai putea să îţi camuflezi locul cu ajutorul vegetaţiei: plante căţărătoare (iederă, mâna-maicii-domnului, viţă-de-vie, wisteria etc), arbori sau arbuşti de diferite înălţimi.

 

Cum alegi tipul separeului?

 

Cum adică „tipul separeului”? Păi este simplu: poţi alege dintre a avea un foişor, un mini atelier, o căsuţă în copac, un separeu în aer liber sau un cort. De altfel, nu trebuie să îţi laşi imaginaţia să fie îngrădită de sugestiile noastre, tu îţi poţi construi separeul aşa cum îţi doreşti tu – de vrei, ar putea fi un adevărat turn de fildeş, astfel încât să fii un mizantrop „ca la carte”.

 

Cum amenajezi propriul colţ de rai?

 

Cu siguranţă vei avea nevoie de un loc în care să te aşezi: un şezlong, o canapea, un scăunel sau o saltea – încearcă să îţi faci şederea în acest loc cât mai plăcută. Apoi, vei mai avea nevoie de o măsuţă unde să îţi aşezi cartea, cana cu ceai sau alte asemenea obiecte – doar nu vrei să le aşezi pe pământ, pur şi simplu. Sau vrei?

 

Următorul pas este să alegi câteva decoraţiuni simpatice, care să ţi se potrivească şi care să te ajute să intri într-o stare spirituală pozitivă şi constructivă. Aşază în această zonă şi obiecte handmade (pe care le-ai confecţionat tu sau pe care le-ai achiziţionat – nu contează foarte mult cine le-a creat): acestea îţi vor stimula creativitatea.

 

Nu uita să luminezi cumva această zonă: fie cu lumini speciale pentru exterior, fie cu ghirlande luminoase, lanterne sau lumânări – orice se potriveşte mai bine atmosferei pe care vrei să o creezi.

 

Sursa foto: houzz.com