Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-06-2013 / Blog amenajari gradini
Moduri de iluminare artificiala a gradinii

La o primă impresie, iluminarea grădinii este inutilă, însă dacă acordaţi puţin timp acestei idei, veţi vedea că lumina artificială poate avea un efect foarte plăcut al propriului loc verde, în aer liber. Becul cu fir tras din casă, în stilul de iluminare al bunicii nu este tocmai fermecător, nu-i aşa? Alegeţi corpurile de iluminare potrivite atmosferei pe care vreţi să o creaţi în acest spaţiu.

 

Plantele din grădina dumneavoastră vor primi în timpul zilei destulă lumină pentru a se dezvolta, aşadar iluminarea acesteia este o plăcere relativ egoistă. Gândiţi-vă la atmosfera pe care vreţi să o creaţi şi alegeţi produsele cele mai potrivite dorinţelor dumneavoastră.

 

Atmosferă feerică

 

Ziua un spaţiu pentru relaxare, lecturi şi jocuri de familie, seara un spaţiu pentru visare şi meditaţie. Facem din grădina banală de peste zi un spaţiu mistic? Câteva felinare mărunte în centrele de interes (lângă copacul din mijlocul curţii sau agăţate de crengile lui, lângă uşa casei, lângă cuşca câinelui familiei) şi instalaţii cu leduri albe sau galbene împrăştiate de jur împrejurul grădinii. Acest mod de iluminare va permite o stare de reverie, vă va ajuta să trăiţi fiecare moment la intensitate maximă, aşteptând în orice moment să se întâmple ceva fermecător.

 

Atmosferă casual

 

Pentru o atmosferă echilibrată, care să permită comunicarea, dar şi admirarea spaţiului înconjurător şi a stelelor, alegeţi corpuri de iluminat ceva mai obişnuite. Normale, simple, dar nu banale: iată câteva dintre modele de corpuri de iluminat care vor da personalitate grădinii dumneavoastră, păstrând un aer destul de formal şi de relaxat în acelaşi timp.

 

Grădină pentru evenimente

 

Dacă plănuiţi să organizaţi evenimente în grădina dumneavoastră, atunci va trebui să adaptaţi decoraţiunile fiecărei planificări. Totuşi, nu vă bateţi prea tare capul: dacă sunt întâlniri cu prietenii, atunci corpurile de iluminat pot fi din cele hand made; dacă evenimentele dumneavoastră sunt mai degrabă serioase, oficiale, atunci câte un felinar sau o lampă pe fiecare masă ar trebui să producă destulă lumină pentru întâlnirile dumneavoastră.

 

În cazul unei întâlniri romantice, este indicat să renunţaţi la iluminarea electrică şi să adoptaţi metoda clasică pentru astfel de ocazii: lumânări – fie în grupuri de candele de înălţimi şi modele diferite, fie în coloană de candele de acelaşi tip.

 

Grădină pragmatică

 

Uneori, grădina este doar un spaţiu unde revii pentru o gură de aer sau pentru a căuta un obiect pierdut în timpul zilei. În astfel de momente, un felinar mobil este tot ce vă trebuie, pentru a nu vă obosi ochii în lumina diafană a Lunii.

 

Bucuraţi-vă de grădina casei dumneavoastră în orice moment, cu orice ocazie!

 

Sursa foto: houzz.com