Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
26-03-2014 / Blog amenajari gradini
Gradini frumoase pentru copii veseli

Copiii merită cât mai mult spaţiu de joacă, spaţiu în care să fie în siguranţă în timp ce se joacă: amenajează-le locul de joacă în grădină, pentru liniştea ta şi veselia lor. Dacă nu ştii care sunt paşii de urmărit în realizarea unui spaţiu de joacă frumos şi sigur sau care sunt elementele de care ai nevoie pentru amenajarea grădinii aşa încât să fie potrivită necesităţilor copiilor tăi şi prietenilor lor.

 

Păi, în primul rând, ai nevoie de o grădină care să îţi aparţină sau să îţi stea la dispoziţie. În al doilea rând... uite câteva idei simpatice.

 

Loc de desenat în aer liber

 

Dacă nu îţi doreşti ca juniorul tău să deseneze pe unde apucă prin casă, ai face bine să îi oferi cât mai multe suprafeţe unde să poată desena, dar şi cât mai diversificate. De aceea îţi recomandăm să îi aşezi o tablă de scris afară, unde să o spele ploaia şi unde să o poată şterge fără să se intoxice cu praful de cretă. Nu crezi că este o idee bună?

 

Un izvor sau un iaz mic 

 

Nu îţi spunem nici să aşezi o fântână arteziană kitschoasă în grădina ta frumoasă şi senină, nici să amenajezi un lac demn de păstrăvărie în spatele casei. Totuşi, un iaz micuţ sau, dacă se poate, un izvor timid, ar fi perfect pentru ca micuţul tău să îşi poată lansa vaporaşele pe apă.

 

Peluză de alergat – cu sau fără obstacole

 

Indiferent de vârstă, dacă a învăţat să meargă copilul tău are nevoie de cât mai mult spaţiu de ţopăilă, de alergat, de făcut întreceri şi aşa mai departe.

 

Poţi să populezi curtea corespunzătoare cu gazon sau să o laşi să îşi crească "buruienile" (cu condiţia de a ţine sub control dimensiunile lor şi soiurile – să nu fie nimic otrăvitor, nimic cu spini, nimic tăios), poţi să aşezi câţiva buturugi de diferite dimensiuni şi înălţimi, ideale pentru "Prinselea pe cocoţate" sau numai un leagăn.

 

Întreabă-ţi şi copilul ce şi-ar dori, cum i-ar plăcea mai mult să se joace.

 

Alei pentru cursele de maşinuţe

 

Vei avea nevoie şi de minimum o alee, dacă nu cumva un adevărat circuit de alei pavate perfect, aşa încât copilul tău şi prietenii săi să poată face curse de maşinuţe (kart-uri sau maşinuţe cu telecomandă, în funcţie de câtă încredere ai în jucăriile acestea şi de spaţiul disponibil).

 

Nisipul mişcător

 

Va fi mişcător... pentru că niciun copil nu poate rezista unei gropi cu nisip: îl va face să se mişte! Ori construieşte castele, ori îl cântăreşte, ori îl face mâncare, ori pur şi simplu plonjează în el – cert este că toţi copiii iubesc nisipul.

 

Casa din copac şi replica: locuinţa zânelor

 

Ori construieşti o căsuţă într-un copac mare şi rezistent, unde să se poată juca frumos, ori construieşti o casă şi mai mică, una în miniatură, unde să poată crea poveşti cu zâne, ori aşezi ici, colo, căsuţe pentru păsărele. Este important ca micuţul tău să înveţe să administreze o locuinţă, chiar şi la cel mai simplu şi mai jucăuş nivel.

 

Sursa foto: houzz.com