Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-08-2016 / Blog amenajari gradini
Flori potrivite pentru gradina casei tale pe timp de vara

Dacă locuiți la casă și aveți posibilitatea să plantați flori, vă încurajăm să faceți acest lucru. Florile îmbracă grădina și îi oferă un spectacol de culori și miresme. Astăzi vă oferim idei pentru amenajarea grădinii în funcție de florile de vară alese.

Margarete

Aceste flori se potrivesc de minune în grădină, într-un sol cu pH neutru. Sunt flori vesele ce îți aduc zâmbetul pe buze. Plantați florile într-un loc cu multă iarbă și folosiți un insecticid potrivit. Albul florilor este impecabil și proaspăt. Chiar dacă frigul le va usca, anul care vine le aduce la viață.

Crăițe

Se spune că aceste crăițe sunt florile verii. Culorile florilor sunt spectaculoase. Galbenul și cărămiziul se îmbină și crează un joc de culori strălucitoare. Aceste flori iubesc soarele, dar și solul drenat. Crăițele nu sunt pretențiose și rezistă lângă alte plante verzi sau lângă alte flori de grădină. Ele înfloresc toată vara, iar grădina casei vă oferă în fiecare dimineață un tablou minunat. Țineți cont de faptul că aceste flori trebuie plantate la o distanță de 20 cm una de alta.

Petunii

Petuniile multicolore sunt potrivite pentru grădina casei. Cu ajutorul acestor flori, grădina prinde viață. Petuniile înfloresc toată vara și se găsesc într-o gamă largă de culori de unde puteți alege. Florile cresc sub forma unor tufe sau sub forma unor tufișuri. Aceste flori iubesc soarele și solul cu drenaj bun. Vântul nu le face prea bine, așa că plantați petuniile într-un loc mai ferit. La fel ca la alte flori de grădină, folosiți un insecticid potrivit împotriva dăunătorilor.

Gladiole

Nimic nu se compară cu frumusețea gladiolelor! Aceste flori vor umple grădina de culoare. Gladiolele au atât de multe culori. Ele sunt: albe, galbene, roz, violet, portocalii, roșii, iar multe dintre ele au flori cu mai multe culori. Trebuie să păstrați între plante o distanță de 20 cm, iar tulpina trebuie sprijinită de un suport de lemn. Aceste flori au nevoie de o cantitate mare de apă, iar solul trebuie să fie unul bogat în humus.

Plantele de grădină sunt numeroase, iar noi v-am oferit câteva exemple. Alegeți plantele potrivite pentru grădină și umpleți  spațiul cu culoare oferindu-i viață. Pentru mai multe idei pentru amenajarea grădinii intrați în secțiunea Amenajări grădini.