Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-05-2014 / Blog amenajari gradini
Cum sa lucrati mai bine impreuna?

Este primăvară, este vremea pentru grădinărit. Ca aproape orice altă activitate, grădinăritul este mai plăcut atunci când îl faci alături de cei din familie. Ce să faceţi ca să fie mai uşor şi mai plăcut să lucraţi împreună?

 

Evită lecţiile, şedinţele şi cearta.

 

Când faceţi lucruri împreună, nu este momentul potrivit pentru a avea şedinţe de familie sau pentru a face reproşuri. Dacă cineva face ceva greşit, ai răbdare şi arată-le ce şi cum trebuie să facă, fără a ridica tonul vocii, fără a jigni.

 

Aminteşte-ţi că nimeni nu s-a născut învăţat şi ai răbdare cu cei din jurul tău. De asemenea, dacă altcineva încearcă să îţi arate că ştie mai bine decât tine ce este de făcut, trebuie să ştii să asculţi.

 

De asemenea, faceţi împreună invertarul de obiecte necesare pentru amenajarea grădinii şi acceptă sugestii pentru amenajare.

 

Iar când cineva se plânge sau se opune...

 

Este posibil ca, în special copii, să înceapă să se vaite, să spună că nu le place, să înceapă să întrebe "Am terminat?" din 5 în 5 minute. Răspunsul pe care trebuie să îl dai este cât mai simplu: da sau nu. Iar când copiii tăi te întreabă "Păi ce mai este de făcut?", trebuie să le răspunzi cu o întrebare, aşa încât să îi faci să interacţioneze şi să se implice în acest proiect de familie: "Ce crezi că mai trebuie făcut?"

 

Nu trebuie să te aştepţi ca cei mici să lucreze asemeni piticilor Albei-ca-Zăpada şi nu te teme nici să recunoşti cu voce tare că nici ţie nu îţi place să sapi şi aşa mai departe. Plănuiţi împreună ce trebuie făcut, împărţiţi sarcinile şi respectaţi planificarea.

 

Nu exagera.

 

Nu compara grădina ta cu grădina palatului de la Versailles – nu ai nicio şansă să amenajezi aşa ceva fără o echipă de experţi şi fără foarte, foarte multă muncă. De asemenea, este necesar să fixaţi împreună planuri realizabile, pentru a evita dezamăgirile.

 

Renunţă la perfecţionism.

 

Perfecţionismul nu aduce cu sine decât mult efort şi o foarte mare probabilitate de găsi dezamăgire la finalul proiectului. Renunţă la această idee şi ia lucrurile aşa cum vin, încearcă să dai tot ce este mai bun, dar nu te surmena nici pe tine, nici pe cei din familia ta.

 

Bucură-te de lucrurile mici...

 

....şi aminteşte-ţi că cele mai importante lucruri, în viaţă, nu sunt lucrurile. Bucură-te de timpul petrecut alături de cei dragi! Faceţi glume, pozaţi-vă împreună, faceţi poze din acelea nepremeditate, pentru a surprinde atmosfera de acasă – acestea vor fi amintiri frumoase la care vă veţi întoarce cu toţi cu drag din nou, şi din nou.


Urmăreşte imaginea de ansamblu.

 

Toată lumea a fost implicată şi nu s-a simţit nimeni exclus? Aveţi acum grădina pusă la punct? Arată mai bine decât dacă aţi fi lăsat-o în paragină? Per total, s-a simţit toată lumea bine? Felicitări! Atunci totul este bine!

 

Sursa foto: houzz.com