Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
17-11-2013 / Blog amenajari gradini
Concediu in spatele casei
Cine zice că trebuie să schimbi orașul ca să ai parte de un concediu pe cinste? Amenajarea grădinii poate fi un răspuns la fel de bun – în funcție de personalitatea ta, decorează-ți și grădina și bucură-te din plin de fiecare porție de timp liber. 
 
Gândește-te dinainte la ce poți planifica în spațiul disponibil. Apoi, după o măsurare corectă, analizează-ți dorințele și posibilitățile și amenajează-ți grădină în funcție de cum crezi că îți vei petrece timpul. Avem și noi câteva propuneri... 
 
O seră umană
 
O căsuță din sticlă transparentă care să fie perfect izolată și pe care să o decorezi asemenea unui living micuț ar trebui să fie un loc de relaxare destul de bun. Nu uita că totul trebuie să fie confortabil și să poți aerisi periodic – așadar, optează pentru mobilier cu tapițeria groasă, multe perne și pături moi, nu te orienta către mobilier voluminos și alege tâmplărie de calitate (indiferent că este tâmplărie din lemn, din PVC sau din alte materiale) care să se deschidă și să poată transforma această încăpere etanșată într-un kiosk drăguț pe timpul verii. 
 
Poți adăposti aici și ghivecele care în timpul verii stau afară și pe care nu vrei să le ții în casă în timpul sezonului rece – cu siguranță le va prinde bine aerul călduț și protejarea de frig și vânturi puternice. 
 
"La o bere cu băieții" 
 
...Sau cu fetele, ignoră clișeele și prejudecățile – toate licorile sunt pentru toată lumea. Amenajează un soi de balcon din lemn ori din piatră, în funcție de preferințele tale și de restul decorului. Așează aici câteva fotolii confortabile și păstrează în fața sau în lateralul acestui spațiu o ladă în care să stea băuturile la rece. Ideal ar fi ca în apropiere să fie poziționat și grătarul sau terenul de basket sau de volei, astfel încât să existe întotdeauna și alternative de alimentare și de amuzament. 
 
Relaxare și parfum boem 
 
Fiind în grădină, nu ar trebui să fie foarte dificil să amenajezi un hamac sau să te ocupi de parfumarea naturală a acestei zone. Vegetația este prietena ta, dacă știi să o ții în frâu și să îi exploatezi potențialul. 
 
Un alt fel de spa 
 
Construiește-ți adăpost din lemne sau nuiele, pavează solul cu plăci mari din lemn și instalează cada perfectă pe care să o umpli periodic cu apă fierbinte, spumant de baie și uleiuri esențiale. Pe margini  așează câteva lumânări și nu uita nici de dulapul acela micuț în care să ai întotdeauna depozitate câteva prosoape. 
 
Căsuța cu pitici 
 
O căsuță alcătuită dintr-o singură cameră, care să aibă aproape toate utilitățile unui living, unde să instalezi și un șemineu lângă care să te retragi în weekend-urile reci – iată una dintre cele mai tentante sugestii. Simplitatea este adesea un factor care ajută la crearea unui spațiu relaxant, unui spațiu care să te facă să te simți ca în concediu, chiar dacă nu ești decât în grădina din spatele casei. 
 
Nu uita să populezi grădina cu cât mai multă vegetație, astfel încât să îți fie ușor să amenajezi aici o ascunzătoare unde să poți uita de muncă, de stres, de problemele de zi cu zi, dar și pentru a avea sprijin pentru construirea unei căsuțe în copac sau pentru instalarea unui hamac. 
 
Sursa foto: houzz.com