Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-10-2013 / Blog amenajari dormitoare
Tipuri de dormitoare dupa chip si-asemanare

Felul în care arată dormitorul dumneavoastră spune multe despre personalitatea pe care o aveţi, dar influnţează şi dispoziţia pe care o aveţi înainte de culcare şi felul în care vă treziţi, ceea ce vă poate afecta întreaga zi.

 

Forma patului

 

Spunem „formă”, dar vizăm, de fapt, şi dimensiunile patului şi tipul saltelei. Dacă într-un apartament nou proprietarul alege ca dormitorul să aibă un pat de o persoană, acest lucru sugerează lipsa intenţiei de a crea condiţiile prielnice unei existenţe secundare în acel spaţiu. Dacă patul este, dimpotrivă, foarte mare, acest lucru va sugera că posesorul acestuia îşi exprimă disponibilitatea emoţională, dar şi aprecierea confortului.

 

Următorul lucru de luat în considerare este într-adevăr forma patului: dacă este pătrat, rotunjit sau dacă este canapea extensibilă, dacă are tăblie sau nu, dacă are gratii sau margini din lemn sau nu, dacă există spaţiu sub pat sau dacă este unul compact. Toate aceste detalii grăiesc silenţios despre cât de mult vă place să faceţi curat, despre cât de mult vă plac jocurile şi despre cât de rigizi sunteţi, de fapt. Rigiditatea morală este sugerată şi de tipul de saltea pe care îl veţi alege: saltea cu apă, saltea cu memorie (memory foam), saltea ortopedică etc.

 

Locul mobilierului

 

Unele persoane nu vor aşeza în dormitor decât un şifonier şi patul. Totuşi, în funcţie de preferinţe, de dimensiunile dormitorului şi de deschiderea către designul interior, puteţi alege să aşezaţi aici şi o mini bibliotecă, noptiere, câteva rafturi în apropierea patului, un dulap suspendat pentru cosmeticele care nu îşi găşesc locul în dulăpiorul de la baie, un raft mai mic şi mai jos lângă pat pentru volumele care sunt lectura de dinainte de culcare ş.a.m.d.

 

Poziţionarea patului lângă fereastră e pentru visători, în timp ce poziţionarea acestuia în cel mai îndepărtat colţ al camerei faţă de uşă şi de fereastră sugerează necesitatea de intimitate şi tendinţe de izolare. Un pat încorporat în mobilier, care are dulapuri şi în stânga, şi în dreapta, şi deasupra, sugerează necesitatea de a se simţi protejat, ca într-o scorbură. Totuşi, nu este recomandată poziţionarea obiectelor grele deasupra patului – au efect negativ asupra psihicului şi prezintă şi risc în cazul unui cutremur sau a unei instalări necorespunzătoare.

 

Jocuri cromatice

 

Persoanele vesele vor alege pentru decorarea dormitorului culori solare, nuanţe pastelate în combinaţii cu nuanţe intense sau întreaga paletă a curcubeului. În schimb, persoanele mai serioase sau cele care sunt orientate mai mult spre viaţa profesională decât spre cea personală, vor alege fie nuanţe neutre, fie o singură culoare, fie combinaţiile clasice dintre alb, negru şi roşu.

 

Cu decoraţiuni... sau fără

 

„Predispoziţia” către ornamente de interior porneşte, de regulă, din două motive: necesitatea de a compensa lipsa anumitor emoţii sau obişnuinţa. Acestea variază de la perdele şi draperii care pot avea modele foarte complexe sau pot lipsi cu desăvârşire până la oglinzi, tablouri, lămpi, ceasuri de perede sau de masă, ghivece cu flori, vaze, statuete, dreamcatcher şi alte ornamente adunate din sau influenţate de colţurile lumii.

 

Texturile şi modelele alese pentru covor, pentru draperii, pentru lămpi şi pentru aşternuturi sunt, de asemenea, destul de sugestive. În timp ce unii preferă bumbacul şi îl aleg pentru a-şi proteja pielea, alţii se orientează către satin sau catifea – materiale pe care nu oricine le suportă, iar aceste alegeri ilustrează de asemenea anumite nuanţe ale caracterului: pragmatism, snobism, reverie etc.

 

Sursa foto: freshome.com