Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-06-2013 / Blog amenajari dormitoare
Stilul minimalist in dormitor

Referindu-ne, desigur, la mobilier, vom îndrăzni a spune că, pentru dormitor, stilul minimalist este recomandat. Confortul şi simplitatea fiind cuvintele de ordine în amenajarea dormitorului, acesta este cu siguranţă cea mai potrivită modalitate pentru decorarea încăperii destinate odihnei.

 

Simplitate pentru o minte mai odihnită

 

Folosiţi cât mai puţine obiecte de mobilier şi o gamă cât mai restrânsă de nuanţe şi culori. Într-un dormitor minimalist, nu este nevoie decât de un pat (de preferat cât mai mare şi mai simplu, fără recamier, tăblie, baldachin sau alte ornamente), un dulap şi sistemul de iluminare (de preferat, bazat pe spoturi luminoase sau produse de iluminat cu un design cât mai simplu). Eventual, puteţi adăuga şi un fotoliu sau câte o noptieră de  o parte şi de alta a patului.

 

Va trebui să aveţi grijă ca lucrătura mobilierului să fie cât mai simplă, astfel încât ultimele imagini dinainte de culcare şi primii stimuli vizuali din starea de veghe să nu aibă un efect prea dur asupra subconştientului dumneavoastră: un decor simplist vă va ajuta să vă odihniţi mult mai bine.

 

Suprafeţe uşor de curăţat

 

Veţi obosi şi vă veţi stresa invers proporţional cu simplitatea obiectelor din camera dumneavoastră. Încercaţi să alegeţi parchet şi dulapuri cu suprafeţe cât mai uşor de lustruit, în nuanţe cât mai puţin pretenţioase: cele mai recomandate sunt cele de maro şi de gri, fiind uşor de întreţinut şi neatrăgând atenţia asupra celui mai fin strat de praf.

 

De asemenea, veţi avea nevoie de texturi la fel de uşor de curăţat: încercaţi să alegeţi materiale care nu au ţesătura foarte deasă sau pe cele care sunt parţial sintetice pentru accesorii, huse sau covoare.

 

Există posibilitatea să vă doriţi să optaţi pentru perdele în detrimentul jaluzelelor, dat fiind faptul că acestea sunt mai uşor de curăţat, dar asigură şi mai multă intimitate (în special dacă folosiţi şi draperii sau dacă optaţi pentru un material gros şi închis la culoare).

 

Mai puţin înseamnă mai mult

 

Adesea simplitatea este marcă a bunului gust. Majoritatea obiectelor încadrate în amenajările interioare corespunzătoare stilului minimalist  vor avea un format colţuros, însă cu laturi rotunjite şi suprafeţe bine finisate.

 

Cu siguranţă vreţi ca fiecare încăpere a achiziţiei dumneavoastră să arate bine şi să fie dovada bunului gust şi a eficienţei în amenajarea interiorului şi economie, indiferent că este vorba despre un apartament nou sau o casă nouă. De aceea trebuie să ţineţi cont de faptul că nu este nevoie de prea multe ornamente, accesorii sau plante pentru a da impresia pe care o doriţi, ci doar de combinarea obiectelor potrivite, atât din punct de vedere cromatic, cât şi estetic (dimensiuni, formă).

 

Posibilitatea folosirii unei piese de artă originale

 

Atunci când atmosfera este dominată de simplitate, o încăpere are nevoie de un obiect cât de mic pentru a marca personalitatea celui care o locuieşte: fie o sculptură, fie un tablou care să fie ecoul spiritual al proprietarului dormitorului cu pricina.

 

Acest contrapunct compoziţional se poate regăsi şi în imprimeul jaluzelelor, al covorului sau în modelul veiozelor. Puteţi, desigur, să folosiţi şi autocolante sau picturi murale, dar va trebui să aveţi grijă la alegerea lor: trebuie să completeze aspectul camerei, nu să fie nuca proverbială din perete.

 

Sursa foto: freshome.com