Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
17-02-2014 / Blog amenajari dormitoare
Schimbari categorice: din Dining in Dormitor

Uneori, trebuie să reamenajezi o cameră din locuința ta pentru ca aceasta să devină noul dormitor al copilului tău adolescent sau camera de oaspeți și așa mai departe. Cum să faci astfel de schimbări în cel mai eficient mod cu putință?

 

Piesa principală de mobilier

 

În primul rând, va trebui să schimbi masa pentru douăsprezece persoane cu un pat potrivit – fiecare cameră are o anumită piesă de mobilier care îi determină scopul. Pentru dormitoare, evident, este patul.

 

Totuși, nu te poți opri aici. Va trebui să alegi și un dulap potrivit în locul comodei pentru veselă, o noptieră de așezat lânga pat și așa mai departe. Asigură-te că toate dormitoarele sunt la fel de funcționale.

 

Schimbarea conținutului rafturilor

 

Dacă exista un dulap deschis unde aveai etalate borcanele pentru condimente și bombonierele, va trebui, în mod evident, să le schimbi locul.

 

Dacă vei transforma această cameră într-un dormitor, rafturile de aici trebuie să conțină cărți (tipul de cărți potrivit persoanei care va locui în aceată cameră) sau diferite obiecte personale: jucării de pluș, colecția de figurine, colecția de pietre, fotografiile preferate cu persoanele dragi etc.

 

Împrospătează aerul

 

Nu este necesar să schimbi dulapul cu totul, dar nu ar strica să îi împrospătezi aspectul. Același lucru este valabil și în privința zugrăvelii. Din când în când, dar mai ales când o cameră își schimbă menirea, este necesar să faci genul acesta de lucruri pentru a împrospăta atmosfera.

 

Poate, de ce nu, vei schimba și culoarea pereților; poate vei vopsi tavanul în negru, așa cum îți explicam în acest articol că are un efect puternic; poate vei înlocui și covorul, poate va fi chiar unul handmade; poate vei înlocui scaunele cu niște fotolii și poate vei înlocui picturile învechite din ramele ce-ți sunt încă dragi cu un colaj frumos de fotografii.

 

Lasă-ți imaginația să zburde și vezi ce iese! Îndrăznește!

 

Schimbă decorațiunile

 

Nu se mai potrivește aici tabloul cu natură moartă și nici lada vintage în care ai depozitat tacâmurile de argint și fețele de masă, nici mocheta aceea rezistentă la pete, nici sfeșnicul pe care îl așezai în mijlocul mesei atunci când cinați în familie.

 

Acum, trebuie să schimbi tablourile și covorul, precum și jaluzele și, cel mai probabil, și corpurile de iluminat. Desigur, toate aceste schimbări vor depinde și de persoana ce va avea dormitorul în această încăpere – am mai discutat doar despre cum accesoriile și amenajarea unei camere speciale trebuie acordată gusturilor celui ce va locui în acel spațiu.

 

Sursa foto: houzz.com