Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-06-2013 / Blog amenajari dormitoare
Romantism la patrat: dormitorul perfect pentru cuplu

Înainte de toate, trebuie specificat că, deşi există recomandări generale, fiecare proprietar al unui nou apartament trebuie să le adapteze la propriile preferinţe şi necesităţi, precum şi la caracteristicile locuinţei. Dormitorul matrimonial trebuie să combine legile universale ale confortului cu fanteziile şi preferinţele persoanelor care au onoarea să păşească dincolo de uşa lui.

 

Ce trebuie şi ce nu?

 

Piesa de bază în dormitorul cuplului este un pat matrimonial, care să permită odihna, relaxarea şi jocurile fără grija spaţiului disponibil.

 

Nu este nevoie de prea multe accesorii, însă alegeţi un dulap încăpător, unde să încapă atât hainele ambilor parteneri, cât şi costumele pentru joc de lor sau jucăriile pentru adulţi. Va trebui să fie un dulap care să pară simplu, dar care să cuprindă multiple compartimente, astfel încât să fie uşor de menţinut ordinea.

 

Dacă ambii parteneri sunt de acord, uşile acestuia pot fi din cele culisante şi, de ce nu, cu oglinzi; acestea vor da impresia unui spaţiu mai încăpător, dar vor ajuta mult şi la crearea unei atmosfere romantice: gândiţi-vă numai la cum se vor vedea lumânările sau ghirlandele luminoase în reflecţie.

 

Apoi urmează accesoriile, unele fiind mai utile, iar altele reprezentând doar mofturi. S-ar putea să vă doriţi să folosiţi jaluzele cauciucate sau perdele (perdele subţiri, alături de draperii din materiale groase sau perdele închise la culoare şi dintr-un material netransparent), mai ales dacă trebuie să amenajaţi acest dormitor într-un apartament nou, unde aveţi vecini curioşi. Dacă locuinţa dumneavoastră este reprezentată de o casă nouă, atunci perdelele şi jaluzelele sunt necesare doar pentru a ţine la distanţă razele solare.

 

De asemenea, luaţi în calcul şi utilizarea noptierelor: câte una de o parte şi de alta a patului, câte o veioză pe fiecare, cărţile preferate ale partenerilor pe noptieră, micile nimicuri necesare înainte de culcare (uleiuri pentru masaj, plasturi împotriva sforăitului) în interior... aceste piese de mobilier se pot dovedi foarte utile.

 

Pentru o atmosferă şi mai primitoare, este recomandat ca pardoseala dormitoarelor să fie dintr-un parchet rezistent la trafic şi de o culoare cât mai caldă, asortată celorlalte obiecte din cameră. Desigur, nu trebuie să lipsească covorul, indiferent că optaţi pentru un covor pe măsura patului, cu peri lungi, pentru o mochetă care să acopere tot parchetul sau pentru covoare mici de diferite forme, aşezate de o parte şi de alta a patului. 

 

Cromatica dormitorului matrimonial

 

Ciocolatiul şi roşul sunt culorile preferate atunci când este proiectată imaginea unui dormitor romantic. Acestea pot fi combinate între ele, în diferite nuanţe, sau cu alte culori: bej, crem, alb, gri – de preferat, deci, culori neutre. Dacă predomină maroul, atunci puteţi folosi şi alte culori (recomandate mai ales în cazul accesoriilor), precum galben, albastru sau portocaliu.

 

Decoraţiuni care asigură romantismul

 

Lumânările vor fi întotdeauna o cale sigură pentru crearea unei atmosfere încinse, totuşi nu uitaţi să le stingeţi înainte de culcare, pentru a preveni o atmosferă încinsă la propriu. Alegeţi-le pe cele cu mireasma preferată şi aşezaţi-le în grupuri de câte patru sau şase. Nu încercaţi să le potriviţi după înălţime: ele pot fi stropul de asimetrie (atât din punctul de vedere al formelor şi dimensiunilor, cât şi cromatic).

 

Pernele decorative vor crea un mediu mai confortabil. Numărul ideal este patru, eventual în două mărimi (deci câte două din fiecare) – nu este recomandată încărcarea camerei cu astfel de ornamente.

 

Vizualul este foarte important. Tocmai de aceea, puteţi alege printre ornamentele pentru dormitor şi un tablou cu forme abstractizare, dar cu mesaj incitant, fie o fotografie artistică în care să fie surprins cuplul într-o ipostază romantică sau chiar intimă, în funcţie de preferinţele şi valorile partenerilor.

 

Nu uitaţi că este dormitor pentru un cuplu, deci alegeţi câte două obiecte din fiecare ornament: puteţi să nu le alegeţi identice, dar să se potrivească. De asemenea, acestea pot să nu fie aşezate în pereche, însă este necesar să fie număr cu soţ.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com