Perdele potrivite pentru dormitorul casei

26-08-2016 / Blog amenajari dormitoare

Etapa de decorare a ferestrelor din dormior este partea ce mai complicată din întreg procesul de renovare a casei. Dacă nu citiți ce culori să alegeți sau nu sunteți deciși ce model să alegeți, citit acest articol. Astăzi vă propunem câteva idei pentu  amenajarea dormitorului.

Rolul perdelelor

Întâi de toate, trebuie să țineți cont de stilul pe care l-ați adoptat în întreaga locuință. Încercați să asortați perdelele cu pernele din cameră, cu covorul sau cu lenjeria de pat. În acest fel, cromatica dormitorului vă va întâmpina în fiecare seară când ajungeți acasă. Perdelele trebuie să aibă un rol estetic, dar și practic. Perdelele trebuie să vă protejeze de soare în zilele caniculare dacă aveți camerele orientate către sud. Alegeți perdele de culore închisă și mai groase.

Rolul perdelelor este să ofere acel aer elegant și o personalitate aparte. Aveți grijă să alegeți perdelele potrivite fără să încarce camera, fără să îi strice aspectul și fără să îi fure din frumusețe mobilierului  de dormitor.

Țesături

Materialele transparente se potrivesc încăperilor mai întunecate. Sunt estetice și foarte vaporoase dar nu se potrivesc în camerele cu mult soare. Alegeți materiale simple, materiale textile din fibre naturale. Pentru încăperile înalte alegeți perdele lungi, iar dacă vreți să pară camera mai spațioasă alegeți perdele scurte. Tipul de încăpere dictează cât de lungi să fie perdelele. Dacă aveți calorifere în dormitor, țineți cont de ele atunci când alegeți lungime perdelelor. Materialele din care sunt confecționate perdelele dictează atmosfera creată în dormitor.

Modelele sunt diferite și pe gustul fiecărei persoane. Alegeți perdele cu dungi, cu flori, cu forme geometrice sau simple. Alegeți draperii simple într-o singură culoare pentru mai multă intimitate. Țesăturile ușoare și naturale oferă acest aspect de intimitate.

Pentru mai multe idei intrați în secțiunea Amenajări dormitoare.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.