Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-06-2013 / Blog amenajari dormitoare
O singura culoare pentru vise si dormitoare

Dormitorul reprezintă camera unde ne găsim odihna, unde confortul este prima regulă. Tocmai de aceea, fiecare dormitor trebuie personalizat, trebuie adaptat nevoilor fizice şi emoţionale ale individului. Aceste lucruri nu pot fi satisfăcute decât cu mobilierul şi culorile potrivite. Culorile ne influenţează dispoziţia de peste zi mai mult decât ne dăm seama.

 

Dormitorul monocolor va influenţa foarte puternic starea emoţională pe care o veţi avea când vă treziţi, dar şi cea pe care o veţi avea în timpul somnului, va influenţa visele şi modul de percepţie. Prin urmare, alegeţi cu grijă culoarea pe care doriţi să o aibă această încăpere, însă nu uitaţi că puteţi folosi multiple nuanţe  şi ale culorii alese – acest lucru va spori gradul de confort.

 

Dormitorul purpuriu

 

Ideal pentru cupluri, în special, dormitorul în nuanţe de roşu este cuibul potrivit pentru manifestarea pasiunilor, pentru persoanele născute vara, pentru firi focoase. Rosul poate fi alternat cu alb, crem sau bej, astfel încât efectul optic să nu fie unul obositor. De asemenea, puteţi obţine un dormitor scăldat în roşu prin alegerea unei surse de lumină roşiatică (becuri colorate, lămpi cu abajur roşu etc).

 

Dormitorul citric

 

Pentru a fi mai aproape de spiritul balcanic, alegeţi portocaliul pentru decorarea dormitorului dumneavoastră. Cel mai probabil este să simţiţi nevoia unor obiecte maro sau galbene (nuanţe obţinute prin combinarea portocaliului cu alte culori) şi veţi evita obiectele de un oranj aprins, dat fiind faptul că nuanţele aprinse nu favorizează starea de repaos, ci instigă la activitate (fizică sau psihică).

 

Dormitorul solar

 

Galbenul este, poate, culoarea cea mai potrivită pentru amenajarea unui dormitor monocolor, având în vedere că stimulează subconştientul, creând o atmosferă relaxată, deschisă. Într-un dormitor galben, solar, nopţile vor fi cu vise frumoase, iar dimineţile mai uşor de acceptat.

 

Cu lumina şi accesoriile potrivite, această culoare vă va ajuta să atingeţi acea stare de calm interior, de poftă de viaţă, de împăcare cu sine şi mulţumire faţă de propriul statut, cu toate relativele sale.

 

Dormitorul vegetal

 

Frumuseţea dormitorului vegetal este că verdele are o paletă foarte vastă de nuanţe, pornind de la cele vesele, fosforescente, şi încheind cu kaki-ul şi tenta corespunzătoare de maro. Desigur, nu pot lipsi dintr-un astfel de dormitor plantele de interior sau, măcar, câteva autocolante sau picturi murale cu motive vegetale. 

 

Dormitorul azur

 

Dacă nuanţă de albastru aleasă este destul de puternică, puteţi alege mobilierul alb, iar acesta va părea bleu, lumina reflectându-se şi preluând nuanţa pereţilor şi a lenjeriei. Vă veţi putea imagina că dormiţi sub cerul liber, însă în siguranţă, la adăpost, departe de insecte şi ferit de intemperii.

 

Dormitorul violet

 

Violetul este culoarea preferată a simboliştilor, dar şi una dintre culorile regale (după roşu şi galben). Aceasta reprezintă, de asemenea, culoarea care sugerează prezenţa fanteziilor, a iluziilor optice, a misticismului.

 

Un dormitor alb-negru

 

Pentru persoanele care lucrează într-un mediu agitat sau multicolor, pentru persoanele care nu caută între pereţii dormitorului decât să scape de stimulii vizuali, un dormitor alb-negru este perfecţiunea întruchipată. Acesta poate fi accezorizat cu lenjerii colorate sau obiecte de decor, atunci când nonculorile îşi pierd sensul.

 

Parchet alb, pereţi albi sau cenuşii, mobilier negru, lumină slabă şi lenjerii şi huse pentru pat, canapea sau fotolii în imprimeuri alb-negru (cu motive geometrice sau vegetale) – acestea sunt elementele cheie ale unui dormitor neutru.Sursa foto: houzz.com