Mobilier inedit pentru dormitor

29-09-2016 / Blog amenajari dormitoare

Ce părere aveți despre mobilierul nonconformist? Ați achiziționat vreodată mobilier din alge marine? Noi vă propunem câteva idei pentru a integra acest gen de mobilier în propria casă și în același timp să amenajați dormitorul.

Alge marine?

Da! Iată că se poate să avem mobilier din alge marine în casă! Algele sunt organisme marine care ating o înălțime de 60 m, iar în indusria alimentară sunt foarte utilizate. Mai mult, industria cosmetică folosește alge.

Povestea mobilierului din alge marine

Este vorba despre doi designeri care au venit cu o îmbunătățire în ceea ce privește mobilierul. Aceștia recoltau algele de pe coastele Mării Nordului, apoi o uscau, o măcinau și se obținea o pastă modelatoare. Cu ajutorul adezivilor naturali obțineau produsul final. Proiectul celor doi designeri scoate la iveală ideea că se pot folosi resursele naturale pe care ni le pune la dispoziție Pământul pentru a obține mobilier sau orice alte obiecte de design. Totul a luat naștere în urma unei plimbări pe plajă când au observat că algele rămase pe țărm devin rigide.

Alge și hârtie reciclată

Cei doi designeri au amestecat algele cu hârtie reciclată. În acest fel au obținut un material dur și rezistent. Sarea din alge se găsește și în produsul final. Ceea se se obține la final este 100% reciclabil. Ceea ce se obține, se poate folosi pentru a face un nou produs. Materialul este fin la atingere, cald și seamănă mult cu pluta.

Culoarea materialului

Culoarea materialului este influențată de tipul de algă folosită. De obicei, nuanțele variază de la verde brun închis către verde pal. Indiferent de nuanță, ceea ce se obține la final este spectaculos.

Ce obținem?

Obiectele de decor care se obțin și sunt potrivite pentru dormitor sunt lămpile, care au o nuanță de verde brun. Scaunele care sunt potrivite pentru noptiera din dormitor au o nuanță tot verde brun. Picioarele acestora sunt din lemn.

Cei care au accente scandinave în dormitor, aceste piese de mobilier se potrivesc perfect. În Danemarca algele sunt des folosite. De exemplu, o echipă de arhitecți a costruit o casă cu ajutorul unor baloți din alge.

Pentru mai mlte idei intrați în secțiunea Amenajări dormitoare.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.