Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-05-2013 / Blog amenajari dormitoare
Dormitorul femeii – un altfel de cutie a Pandorei

Oricât de ordonată ar fi o femeie, pentru persoanele care încearcă să îi cunoască intimitatea, orice spaţiu ocupat de aceasta este un labirint. Este vorba despre poşeta unei doamne, despre biroul, agenda sau dormitorul ei.

 

Dormitorul unei femei trebuie să fie o cameră plină de eleganţă, de farmec şi de mister. De asemenea, va trebui să miroasă frumos şi să aibă întotdeauna flori proaspete în vază.

 

Este recomandat să nu fie o cameră prea aglomerată. În momentul intrării în cameră, în câmpul vizual trebuie să fie cuprins un pat (de preferat dublu) şi, eventual, cu baldachin. Atenţie însă: baldachinul nu îşi are locul în camere înguste sau întunecate. Alegeţi cu grijă lenjeria, astfel încât materialul să fie cât mai fin: este nevoie de minimum o lenjerie de pat din satin.

 

Pentru un plus de eleganţă, este nevoie ca ferestrele să fie încununate cu perdele subţiri, deschise la culoare (crem, roz pal sau gălbui), dublate de draperii groase, prinse în lateral cu inele aurii sau argintii, în funcţie de culorile alese pentru restul obiectelor din cameră.

 

Podeaua nu poate rămâne goală, dată fiind sensibilitatea crescută a femeii. Alegeţi un covor uni, simplu, moale, un covor care să îi răsfeţe tălpile la fiecare pas. Acesta va trebui să acopere în special zona din apropierea patului. În ce priveşte pereţii, este recomandat să fie zugrăviţi într-o culoare deschisă (alb sau crem). Puteţi păstra unul dintre pereţi (poate cel lângă care este montat patul) pentru a fi decorat cu un tapet cu motive florale sau cu o pictură murală pe gustul doamnei.

 

Dacă toţi pereţii sunt zugrăviţi în aceeaşi culoare, atunci este recomandat sa personalizați camera cu un tablou. Atenţie însă: acesta nu trebuie aşezat deasupra patului şi, dacă încăperea cu pricina este prea mică, poate că este mai bine să renunţaţi la astfel de accesorii pentru pereţi.

 

Desigur, în lipsa unui dressing este nevoie de un dulap pe măsura garderobei. Nu ar strica nici prezenţa unui paravan japonez (shoji) care să delimiteze spaţiul pentru schimbat de spaţiul pentru odihnă.

 

Pentru ca imaginea să fie completă, este nevoie ca în capătul opus patului să se afle o comodă cu sertare pentru lenjerie şi cosmetice. Nu poate lipsi oglindă de deasupra acesteia. Doamnele adoră să îşi analizeze reflexia în căutarea perfecţiunii estetice.

 

Înaintea comodei puteţi aşeza un taburet a cărui tapiserie este asortată cu tapetul înflorat sau cu draperiile, iar lângă oglindă trebuie aşezată cu grijă o veioză în culori pastelate şi un ceas de masă.

 

Nu uitaţi că fiecare piesă de mobilier trebuie să fie lucrată cât mai simplu, dar foarte bine finisată, astfel încât atmosfera acestei încăperi să fie cât mai senină, cât mai destinsă.

 

Acestea ar fi recomandările principale pentru amenajări interioare în noul ei dormitor, dacă doriţi un dormitor clasic. Totuşi, pentru că nu toate femeile sunt la fel, trebuie să luaţi în calcul, la fiecare alegere, personalitatea, preferinţele şi pasiunile doamnei.

 

Surse foto: freshome, homesdir.com