Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-05-2013 / Blog amenajari dormitoare
Cum trebuie sa arate dormitorul de cuplu?

Într-un dormitor de cuplu, eleganța trebuie să se îmbine cu romantismul. De asemenea, nu trebuie omis nici elementul de confort, pentru că, până la urmă, funcția principală a oricărui dormitor este de relaxare. De aceea, este foarte important ce tip de mobilier folosiți și cum doriți să arate camera la care facem referire, în ceea ce privește amenajările interioare. Nu este deloc ușor sa realizati un mix perfect între lucrurile prezentate mai sus, așa că, în cele ce urmează, vă vom oferi câteva sfaturi care sperăm să fie utile.

 

Fiecare lucru trebuie să aibă perechea lui

 

Pentru că vorbim despre un dormitor de cuplu, nu uitați ca toate obiectele care se vor regăsi aici să aibă câte o pereche. Fie că vorbim despre poze, lumânări sau orice alte elemente decorative, este esențial ca ele să nu fie singure. În acest fel, vă veți aduce aminte în fiecare zi cât de mult înseamnă pentru dumneavoastră cel sau cea care vă este alături.

 

Folosește draperii sau perdele!

 

Draperiile și perdelele creează un aspect modern pentru dormitorul de cuplu. Mai mult decât atât, acestea conferă un plus de romantism încăperii, întrucăt împiedică lumina să pătrundă în dormitor. Asigurați-vă ca alegeți cele mai potrivite culori pentru draperii sau perdele!

 

Nu exagerați cu decorațiunile!

 

Încercați să evitați elementele de decorațiuni interioare în exces atunci când mobilați dormitorul de cuplu. Nu folosiți prea multe flori sau diverse alte lucrușoare parfumate! Câteodată simplitatea valorează mult mai mult. Gândiți-vă că partenerului sau partenerei dumneavoastră s-ar putea să nu-i facă placere asta.

 

Fără culori reci!

 

Culorile reci nu fac casă bună cu intimitatea și cu iubirea. Așadar, renunțați la albastru, negru sau chiar gri. De asemenea, și nuanțele stridente, precum roșul aprins sau rozul sunt de evitat. În schimb, optați pentru un bej sau un crem. Acestea fac încăperea mai primitoare și mai elegantă, păstrând în același timp și o doză de romantism.

 

Cu oglinzi sau fără oglinzi?

 

Dacă unul dintre parteneri (de regulă bărbatul) nu dorește să aveti oglindă în dormitorul de cuplu, atunci nu o folosiți. Totuși, în cazul în care ambii parteneri nu au nicio problemă cu asta, puteți folosi o oglindă. Aveți grijă însă: acestea pot crea depresie și tensiuni în viața de cuplu, potrivit principiilor feng shui.

 

Sursa foto: furnishism.com