Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-01-2015 / Blog amenajari dormitoare
Cum arata dormitoarele dintr-un conac?

Dormitoarele sunt menite să fie cele mai relaxante camere. Şi ştii ce poate fi mai relaxant decât un dormitor oarecare? Un dormitor de conac. Bineînţeles, suntem conştienţi că nu suntem cu toţii nişte conţi care trăiesc în vile şi conace, dar dormitoarele pot fi amenajate în aşa fel încât să pară din alte lumi, inclusiv o lume de prinţi şi conţi cu dormitoare spaţioase şi primitoare.

 

În acelaşi timp, nu vom miza pe dormitoarele pretenţioase, ci pe dormitoarele simple şi confortabile din conacul de la ţară unde nu te duci decât pentru a-ţi încărca bateriile şi nu pentru a poza într-un dormitor frumos amenajat, dar de care îţi este teamă să te atingi.

 

Ferestre pe care să intre lumina soarelui

 

Privind imaginile din galeria foto, vei înţelege imediat care ar fi atmosfera aceea de casă de ţară la care ne referim şi, de asemenea, vei înţelege că nu se poate realiza acea atmosferă fără anumite elemente. De exemplu, este absolut necesar să fie posibilă pătrunderea luminii naturale în casă. Doar ştii: unde nu intră soarele pe fereastră intră doctorul pe uşă.

 

Şi dacă tot discutăm despre ferestre, ar trebui să ştii că sunt de evitat obloanele şi că sunt recomandate perdelele din dantelă sau materiale şi texturi asemănătoare dantelei.

 

Paturi cu tăblie şi piese de mobilier vintage

 

Următorul pas foarte important este alegerea mobilierului corespunzător unei astfel de camere. Cum alegi mobilierul? Nu ar fi rău dacă ai începe orientându-te către piese de mobilier vintage şi ai continua cu piese de mobilier care nu se încadreazăîn mod special într-o perioadă, dar inspiră relaxare.

 

De exemplu, într-o astfel de casă de vacanţă (sau dormitorului unui apartament din mijlocul capitalei, dar care vrea să mimeze spaţiul acela feeric de conac) nu te poţi aştepta să vezi vreun altfel de pat decât din cel cu tăblie, cu baldachin sau cu stâlpi, paturile cu baldachin având prioritate.

 

Aşternuturi lucrate manual

 

Este drept că aşternuturile lucrate manual sunt foarte rare, dar poţi opta pentru cearşafuri (de preferat albe) care să aibă broderii sau ţesături asemănătoare celor lucrate manual şi cuverturi care arată ca şi cum ar fi croşetate, împletite la undrea sau ţesute la război. Cel mai probabil, vor fi fabricate cu maşinării imense care nu au nicio legătură cu undrelele sau ingliţele pentru croşetat, dar important este aspectul şi confortul.

 

Bineînţeles, dacă ai cum să îţi procuri cearşafuri brodate manual şi aşternuturi lucrate la război, vom încuraja această variantă. Ar fi ideal să mergi la târgurile de meşteşuguri pentru a-ţi achiziţiona obiecte lucrate manual pentru întreaga cameră: covoraşe, decoraţiuni de tot felul, pernuţe etc.

 

Pături la îndemână

 

Sentimentul acela de casă de vacanţă îl va da foarte uşor o pătură simpatică aşezată împăturită pe pat, deasupra cearşafurilor simple. Nu contează foarte mult modelul păturii, dar ar fi ideal să fie lucrată manual (chiar dacă acest lucru înseamnă că ai moştenit-o de la bunici, faptul în sine nu face decât să ateste calitatea păturii) sau să arate ca şi cum ar fi lucrată manual.

 

Podele cu scânduri late

 

Conacele nu pot fi altfel decât cu podele realizate din scânduri late din lemn, păstrate în culoarea naturală a lemnului sau vopsite, acoperite cu mochete (sau covoare împletite) sau lăsate goale pentru a fi apreciate pentru aspectul lor simplu şi frumos.

 

Gherghefuri înrămate

 

Ce poate oferi un aer mai autentic unui dormitor "ca de conac" decât ceva lucrat manual, ca un gherghef? Gherghef sau goblen – tu alegi ce îţi este mai la îndemână, însă va trebui să îţi decorezi pereţii cu astfel de elemente lucrate de mâini îndemânatice.

 

Sursa foto: houzz.com