Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-08-2014 / Blog amenajari dormitoare
Ca sa dormi afara

Poate că ar fi mai plăcut să dormi afară vara, dar numai pentru că este mai cald. Acum, la sfârşitul verii şi începul toamnei, sunt mai puţine gâze şi ploile sunt mult mai previzibile. Iar dacă temporizarea nu ţi se pare potrivită, atunci păstrează ideile care îţi plac pentru la primăvară şi pregăteşte-ţi mobilierul, decoraţiunile şi zona potrivită pentru amenajarea unui dormitor afară: în grădină, pe terasă sau pe balcon. Ce ţi-ar plăcea mai mult?

 

Un pat mare?

 

Cine va dormi afară sau, mai bine spus, câte persoane vor dormi afară şi ce tip de relaţie există între acestea? Dacă este o singură persoană sau un cuplu, s-ar putea să ai nevoie de un pat mare, confortabil. Salteaua ar trebui să fie impermeabilă, iar cadrul patului dintr-un lemn tratat, pentru a putea rezista condiţiilor atmosferice din exteriorul locuinţei tale. În rest, nu ar trebui să întâmpini probleme dacă dormi afară.

 

Mai multe paturi mici?

 

Dacă vrei să organizezi seri în care prietenii tăi sau prietenii copiilor tăi să vină şi să vă întindeţi la poveşti sau după-amieze de siesta în care toată lumea să stea relaxată şi să aibă fiecare spaţiul lui, s-ar putea să vrei să alegi mai multe paturi, să le amenajezi aproximativ la fel (dacă nu chiar în mod identic), cu pături şi perne (decorative sau clasice). Poate ar fi drăguţ să aşezi între aceste paturi câteva decoraţiuni, poate şi câte o măsuţă sau o noptieră.

 

Perdeluţe şi adăpost?

 

Poate cel mai bine ar fi să amenajezi astfel de locuri de dormit afară pe verandă, unde să nu rişti să te plouă peste noapte şi unde poţi să instalezi şi plase de ţânţari, perdele sau diferite echipamente pentru iluminat şi/ sau alungarea insectelor. În final, este mai bine să dormi într-un loc unde te simţi în siguranţă.

 

O atmosferă jucăuşă?

 

Dacă tot eşti un spirit aventurier şi vrei să dormi afară, atunci poate că ţi-ar plăcea ca întreg decorul să fie amenajat într-un stil jucăuş. Joacă-te cu paletele cromatice şi cu imprimeurile, permite-ţi să aşezi pe pat o cuvertură cu motive haioase şi o pernuţă în formă de iepure sau de cizmă sau de orice altceva îţi este ţie drag şi te face să dormi bine şi să stai confortabil. Poţi chiar să aşezi câteva animale de pluş în acest pat, aşa încât, atunci când vin copiii aici, să le placă şi lor patul de afară.

 

Un pat suspendat?

 

Îţi aminteşti că am mai discutat despre paturi suspendate? Arată bine şi au un plus de confort pentru faptul că te leagănă până când adormi. Afară, dacă mai şi adie vântul puţin, o piesă de mobilier care arată ca o combinaţie între leagăn şi pat, dar nu este chiar un hamac, va fi foarte îndrăgit. Fie că vrei să dormi aici sau numai să te aşezi pentru câteva clipe în care să meditezi, patul acesta suspendat te va primi cu braţele deschise şi te va legăna până când scapi de griji.

 

Sursa foto: houzz.com