Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-08-2013 / Blog amenajari camera copii
Vine scoala, bine-mi pare!

Noi amenajări interioare asortate noilor accesorii ar putea spori cheful micuţului de a merge la şcoală. De asemenea, reamenajarea câte unei camere din când în când va împrospăta atmosfera din întreaga casă.

 

Ajutoare organizatorice

 

Pentru ca şcolarul să îşi poată efectua sarcinile în ordine, are nevoie de accesorii, dulapuri, cutii şi suporturi pentru toate rechizitele sale, dar şi pentru obiectele personale pe care le va colecţiona, fără doar şi poate.

 

Astfel, recomandăm ca pentru rechizite să nu existe un simplu birou, cu un singur compartiment, ci mai bine un dulap cu mai multe sertare, colorate diferit, iar fiecărei culori  să i se atribuie câte un tip de instrument: o parte pentru manuale, una pentru caiete, una pentru ustensilele pentru desen, una pentru instrumentele de scris şi aşa mai departe.

 

Pentru a se organiza mai bine în sesiunile de învăţare, puneţi-i la îndemână o tablă unde să îşi scrie ce are de făcut, unde să îi puteţi lăsa bilete şi pe care să poată ataşa diferite instrumente care nu îşi au locul în altă parte. Recomandăm pentru acest lucru o tablă magnetică din bambus, în locul tablei clasice pentru cretă, pentru a evita praful şi accidentele (tabla din bambus este mai rezistentă decât cea clasică).

 

Culori proaspete

 

Pasiunile celor mici şi ale adolescenţilor se schimbă odată cu trecerea anilor. Aşadar, începutul unui an şcolar ar putea fi ocazia ideală pentru reamenajări interioare.

 

Indiferent că optaţi pentru afişuri, pentru tablouri noi sau pentru insectare, camera copilului va trebui să aibă parte de culoare, iar aceasta trebuie adaptată la preferinţele sale. De asemenea, trebuie să ţineţi cont de pasiunile copilului – sport, artă, istorie, ştiinţele naturii sau geografie, orice îl ajută să îşi dezvolte multidimensional personalitatea şi aptitudinile.

 

În timpul reamenajării, nu uitaţi de faptul că biroul trebuie să stea în faţa sau în dreapta ferestrei, că nu trebuie să fie orientat către uşă, că este recomandată prezenţa nuanţelor de galben în această zonă, că patul trebuie să nu aibă dulapuri suspendate deasupra lui şi că în camera copilului trebuie să existe covoraşe sau mochetă.

 

Obiecte personalizate

 

 

Obiectele unicat îi fac pe cei mici să se simtă şi ei speciali, să se mândrească în faţa colegilor şi prietenilor cu camera în care stau şi îi încurajaţi, astfel, să îşi invite copiii preferaţi acasă: este întotdeauna bine să cunoaşteţi anturajul copilului dumneavoastră.

 

Dacă îl ajutaţi să îşi personalizeze ghiveciul în care creşte mândru un mic cactus, ori dacă îi alocaţi o anumită zona a peretelui pe care să o poată desena, găuri, cârpi oricum îşi doreşte, veţi câştiga puncte în ochii copilului, îl veţi ajuta să  aibă încredere în latura sa creatoare şi îi veţi sprijini spiritul artistic.

 

Vârsta şcolarului

 

Deşi abordată la finalul articolului, vârsta şcolarului este primul lucru pe care trebuie să îl luaţi în calcul în redecorarea camerei copilului. Mai ales în adolescenţă, este recomandat ca redecorarea să o faceţi cot la cot cu locuitorul camerei de amenajat.

 

Se schimbă preferinţele cromatice, dar şi cele privind decoraţiunile: ceasul cu Tom&Jerry, veioza cu gărgăriţe s-ar putea să devină brusc neinteresante şi să fie implicate în incidente inexplicabile dacă nu le schimbaţi înainte de bombardament. Ca să evitaţi cheltuielile inutile, transformaţi obiectele pe care copilul nu le mai vrea în proiecte hand-made. Ceasul poate fi desfăcut, redesenat şi reasamblat, veioza poate fi redecorată şi transformată într-o cu totul alta...

 

Indiferent de vârsta copilului dumneavoastră, este recomandat să aibă în camera o plantă de interior, pe care să o îngrijească de unul singur (luaţi-i un bambus sau un cactus, plante nu foarte pretenţioase) şi care să ajute la buna calitatea a aerului pe care îl respiră.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com, decoist.com