Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-11-2013 / Blog amenajari camera copii
O camera splendida pentru un adolescent
Adolescenții au nevoie de un spațiu al lor, un spațiu pe care să și pună amprenta și în care să se simtă în largul lor. În plus, întotdeauna au nevoie să se simtă unici, așadar amenajarea camerei lor trebuie să fie în acord cu această idee. 
 
 
 
Pereții înainte de toate – este foarte important să decorați potrivit pereții camerei, pentru ca apoi toate piesele de mobilier și toate ornamentele își vor găsi locul. Amenajarea dormitorului pentru un adolescent este ca facerea unui puzzle: trebuie să țineți cont de culori și dimensiuni, însă apoi toate detaliile se vor potrivi în așa fel încât imaginea de final va fi una armonioasă. 
 
 
Nu vă temeți să folosiți culori intense pentru zugrăvirea pereților sau să utilizați mai multe nuanțe ale aceleiași culori sau chiar mai multe culori. Nici în privința modelului nu este necesar să vă faceți griji, căci posibilitățile sunt nenumărate – în plus, pentru acesta ar fi recomandat să discutați cu viitorul locatar al camerei cu pricina. 
 
 
 
Decorațiuni unicate sau vintage – acestea sunt o un ajutor foarte bun în timpul amenajării camerei unui adolescent. Tot în această categorie se încadrează și produsele handmade, tocmai pentru această componentă a originalității și a unicității. Dacă adolescentul dumneavoastră este amator de obiecet vintage nu trebuie să amenajați întreaga încăpere în acest stil: este de ajuns să atașați o oglindă cu ramă vintage, o comodă sau un scaun vintage sau cu o construcție specifică vremurilor apuse. 
 
 
 
Mobilier special – încercați pe cât posibil să nu alegeți piese de mobilier banale. Ori, în cazul în care bugetul vă impune alegerea unor obiecte clasice, puteți întotdeauna să apelați la talentele artistice ale dumneavoastră sau ale cuiva apropiat. 
 
 
 
De altfel, trebuie să prioritizați foarte bine alegerea mobilierului și decorațiunilor: cea mai mare investiție din această cameră trebuie să fie patul, împreună cu salteaua. Restul obiectelor (accesoriile, perdelele, comoda, șifonierul) le puteți “recicla”, le puteți achiziționa de la târguri cu produse meșteșugite sau le puteți aduce din casele părinâilor sau bunicilor dumneavoastră. 
 
 
 
Uneori, mai puțin înseamnă mai mult. În funcție de caracterul și preferințele adolescentului, s-ar putea ca dormitorul perfect să fie unul cât mai simplu, mai aerisit și mai luminos și nu unul plin de culori, colaje și ornamente. 
 
 
 
Accesorii, ornamente și piese de artă – acestea trebuie să fie acordate, în primul rând, gusturilor copilului dumneavoastră crescut, iar apoi celorlalte obiecte din cameră, ca să nu mai spunem și de culoarea, modelul și textura pereților. Totuși, nici măcar un dormitor în stil minimalist nu trebuuie să fie lipsit de personalitate, deci comunicarea cu adolescentul trebuie să fie continuă, indiferent de stilul de amenajări interioare abordat.  
 
 
 
Puteți să așezați undeva și un ghiveci micuț – o mică responsabilitate pentru adolescentul rebel nu strică niciodată! Desigur, puteți oricând să îi luați un animal de companie, numai că apoi va trebui  să luați în considerare adaptarea întregii locuințe la existența prietenului necuvântător. 
 
 
Sursa foto: Houzz.com, Pinterest.com.