Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Newsletter
20-11-2013 / Blog amenajari camera copii
O camera simpatica pentru o fetita cuminte
Am discutat în mai multe rânduri despre cum se amenajează camera unui copil, în general. Asupra acestui subiect vom reveni, deoarece posibilităţile de amenajări pentru pitici sunt nenumărate. Deoarece copiii nu sunt de gen neutru, astăzi vom discuta despre amenajare cameră fetiţă, despre mobilier, accesorii şi personalizări. 
 
Va trebui să nu vă blocaţi în clişee sexiste sau în stereotipuri cromatice: camera fetiţei poate fi şi fără unicorni şi floricele roz. Totul depinde de dumneavoastră, de cum vreţi să crească micuţa şi de caracterul pe care începe să şi-l formeze. 
 
Un loc pentru joacă  
 
Dacă este copil, indiferent de sex şi de vârstă, trebuie să se joace! Un colţ al camerei trebuie să fie dedicat jocurilor şi jucăriilor: colecţii de figurine, jucării de pluş, seturi de plastilină şi orice alte trăznăi doriţi să îi cumpăraţi sau confecţionaţi pentru micuţă. De asemenea, puteţi să împrovizaţi un atelier de confecţionat jucării şi să aveţi un program săptămânal pentru astfel de proiecte. 
 
Puteţi organiza jucăriile după dimensiuni , după culori sau după categorii. Le puteţi aşeza în coşuri împletite şi vopsite în culori vesele, în lădiţe personalizate(scrieţi pe fiecare lădiţă categoria de produse corespunzătoare) sau pe etajere fixate pe diferite înălţimi. Amintiţi-vă că simetria nu este o regulă şi că un spaţiu asimetric poate imprima acel aer dinamic şi jucăuş specific copilăriei. 
 
Un loc pentru studiu 
 
De la cele mai fragede vârste, este bine ca micuţa să aibă un loc prestabilit pentru realizarea temelor. Trebuie să înveţe periodic câteva ceva, indiferent că este teoria rânduirii bastonaşelor sau Teorema lui Pitagora. Pentru birou pregătiţi un scaun micuţ pentru fetiţă, unul puţin mai încăpător pentru dumneavoastră, ca să îi fiţi alături din când în când şi să o ajutaţi cu temele. De asemenea, va fi nevoie de un birou cu sertare, o veioză simpatică şi câteva accesorii pentru birou. 
 
Un loc pentru găteli 
 
Dacă este fetiţă, probabil va vrea să semene cu mami, să îşi pună cercei, mărgele şi mănuşi de catifea, accesorii în păr. Amenajaţi-i o comodă mică, deasupra căreia să fixaţi o oglindă direct proporţională, cu rama frumos ornată. Alături, puteţi să îi amenajaţi şi un mic dressing în care să fie depozitate costumaşe haioase de animăluţe, de super eroi sau alte personaje. 
 
Un loc pentru visuri 
 
Copiii au imaginaţia bogată, mai ales că încă nu a fost limitată de norme sociale sau de conştiinţa limitării umane. Lăsaţi-i să viseze şi pregătiţi-le camera pe măsura pasiunilor lor, oricâte şi oricare ar fi acestea. 
 
Dacă fetiţa dumneavoastră este pasionată de cinematografie, pregătiţi-i diapozitive şi colecţii cu filme potrivite vârstei. Dacă este pasionată de literatură, citiţi-o poveşti, decoraţi-i camera cu imagini cu personaje fantastice şi asiguraţi-i o colecţie cât mai stufoasă de volume de beletristică. Dacă este pasionată de pictură, un şevalet, un halat, un set de pensule şi unul de acuarele ar trebui să fie de ajuns. În cazul în care este o fetiţă pasionată de sport sau dansuri, adaptaţi camera conform sportului preferat. Cunoaşteţi-vă copilul şi amenajaţi-i camera în funcţie de pasiunile şi preferinţele sale. 
 
Un loc pentru vise 
 
Nu în ultimul rând, în camera copilului trebuie să existe un pătuţ confortabil, cu multe pernuţe, cu ursuleţul Martinică şi cu steluţe deasupra şi pe tavan. Indiferent că cea mică va dori un pat cu baldachin sau unul în formă de maşinuţă, recomandarea generală este să nu investiţi foarte mult în aceste pretenţii, deoarece tocmai acestea se schimbă cel mai repede. Încercaţi să improvizaţi cumva decoraţiunile pe care şi le doreşte micuţa în zona destinată somnului. 
 
Sursa foto: pinterest.com