Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
22-11-2013 / Blog amenajari camera copii
O camera dinaminca pentru un barbat mic
Vrem ca băiețeii să crească bărbați serioși și multitalentați, nu-i așa? Orice părinte își dorește ca odorul său să se dezvolte frumos, atât fizic, cât și mental, dar mulți nu își dau seama cât de importante sunt alegerile din timpul procesului de amenajare cameră băiețel. În titlu, am numit "băiețelul" un "bărbat mic" – spuneți-i și lui așa măcar o dată, pentru a-i vedea reacția. 
 
Un pat pufos pentru un copil sănătos 
 
Mai ales în copilărie, este foarte important somnul. Odihna fizică influențează randamentul de peste zi, precum și dezvoltarea corectă a organelor și organismului. Alegeți pentru junior un pat moale și primitor, însă destul de rigid încât să împună o poziție corectă a spatelui în timpul somnului. 
 
Puteți alege, crea sau comanda un pat tematic, în funcție de disponibilitățile financiare, de vârsta copilului și de preferințele micuțului. Dacă optați pentru un pat clasic, puteți să creați atmosfera dorită prin picturi murale sau lenjerie de pat cu modele inspirate de desenele animate sau de hobby-urile copilului. 
 
Un loc pentru studiu, pentru un copil sârguincios 
 
Fie îi organizați lângă pat o mică bibliotecă (dacă este atras de beletristică), fie îi pregătiți din timp diferite materiale pentru a se documenta pentru pasiunile corelate curriculum-ului, însă școala trebuie susținută prin proiecte și activități extrașcolare. 
 
De altfel, amenajarea biroului pentru un copil este un lucru destul de ușor: aveți nevoie de un birou, un scaun cu spătar înalt care să ajute la menținerea poziției corecte în timpul temelor, o veioză care să stimuleze imaginația și să propage o lumină temperată asupra caietelor micuțului, câteva suporturi pentru instrumente de scris și alte produse de papetărie și birotică și o boxă în care să își depoziteze rechizitele. 
 
Un loc de joacă pentru copilării 
 
Întotdeauna trebuie să existe în camera copilului un colțișor cât de mic pentru jucării. Indiferent că sunt ele achiziționate sau lucrate manual, depozitate pe rafturi, într-un mare sac sau în coșuri etichetate pe categorii, jucăriile trebuie să aibă un loc special. 
 
Dacă fiecare obiect are un loc predeterminat și îl ajutați pe cel mic în mod regulat să își facă ordine în cameră, acest lucru va deveni un soi de reflex. Atenție! Va trebui să îl ajutați, nu să faceți totul în locul lui – este valabil și pentru părinții de fetițe. 
 
Un loc aparte pentru pasiuni 
 
Ori în camera lui, ori într-un alt colț al casei, juniorul va trebui să aibă un colț pe care să îl transformați într-un mini atelier sau în altar al pasiunilor sale. 
 
Un birou în al cărui sertar să așezați truse de scule (adaptate vârstei, desigur), o etajeră unde să expună reușitele experimentului de olărit, un avizier pe care să își agațe medaliile obținute la concursuri de dans sau la olimpiade, o vitrină pentru suvenirurile adunate din diferite excursii – toate acestea îl vor ajuta să aleagă pasiunea care i se potrivește cel mai bine. 
 
Încercați pe cât posibil să îi deschideți calea către cât mai multe activități extracurriculare, indiferent câte dintre ele își dorește să urmeze la un moment dat. 
 
Eventual, puteți încorpora atelierul și biroul într-o singură piesă de mobilier cu mai multe accesorii, astfel încât să rămână mai mult spațiu liber în cameră, loc pentru înviorarea de dimineață. 
 
Sursa foto: Pinterest.com, houzz.com