Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
10-05-2014 / Blog amenajari camera copii
Fotoliul din camera bebelusului

În camera bebeluşului, este nevoie de un pătuţ pentru bebe, o masă pentru înfăşat, un dulăpior pentru bebe şi, desigur, un fotoliu pentru părinţi.

 

Chiar dacă nu vrei să îl înveţi pe cel mic cu cineva lângă el tot timpul, tot trebuie să petreci ceva timp în camera lui, mai ales în primele luni – important este ca părinţii şi copilul să nu împartă aceeaşi cameră. Şi, dacă tot TREBUIE să stai în camera bebeluşului, asigură-ţi un culcuş confortabil, aşa încât să nu oboseşti şi să nu te doară spatele în timp ce culci sau hrăneşti copilul.

 

Cum alegi fotoliul potrivit?

 

În funcţie de preferinţele tale, desigur. Ca şi în cazul scaunelor, este recomandat să încerci fotoliul înainte de a-l cumpăra şi, deci, să nu îl comanzi online. În cazul în care eşti, totuşi, un adept al comerţului online, va trebui ca, după livrarea comenzii, să iei în considerare accesorii pentru noul tău fotoliu: pernuţe, pături etc.

 

Apoi, trebuie să ţii cont de estetica fiecărui obiect din cameră şi să le faci să se potrivească între ele: dacă întreaga cameră este amenajată în stil tradiţional, nu s-ar potrivi în veci un fotoliu ca un tron.

 

Unde îl aşezi?

 

Cât mai aproape de pătuţul micuţului sau măcar orientat către acesta. Contează foarte mult şi cum este poziţionat restul mobilierului (să ştii că poţi să muţi din când în când mobila, doar nu e bătută în cuie... sau este?) şi de cât spaţiu disponibil ai în camera cu pricina.

 

Ce accesorii îi trebuie?

 

În primul rând, este recomandat ca în apropierea acestui fotoliu (la o lungime de braţ, cel mult) să fie o măsuţă unde să ai o veioză, un ceas, un termometru şi alte astfel de mărunţişuri utile – tu ştii mai bine de ce anume ai nevoie să îţi fie aproape.

 

În al doilea rând, vei avea nevoie de o pătură care să fie tot timpul pe braţul fotoliului şi pe care să o poţi folosi dacă ţi se pare că este răcoare în cameră. Apoi, nu uita de pernuţele care să îţi susţină spatele, gâtul, braţul şi aşa mai departe.

 

În al treilea rând, este recomandat să ai sub acest fotoliu sau în apropierea lui un taburet pe care să îţi sprijini picioarele – nu este bine să stai cu picioarele atârnate, dăunează circulaţiei sângelui.

 

Ce alternative ai?

 

Alternative există întotdeauna. De exemplu, în locul fotoliului ai putea alege o canapea – cât mai simplă, cât mai confortabilă, fără a uita de accesoriile enumerate puţin mai sus. De asemenea, poţi oricând să alegi un leagăn în locul fotoliului, iar fotoliul poate fi clasic sau din acela cu şine arcuite, un leagăn-fotoliu.

 

Sursa foto: houzz.com