Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
08-07-2013 / Blog amenajari camera copii
Doi copii si-un dormitor

Adesea, motivul mutării într-un apartament nou este mărirea familiei, apariţia unui nou membru. Dacă apare primul copil, cel mai probabil este să apară, mai curând sau mai târziu, şi al doilea urmaş, prin urmare apartamentul trebuie utilat corespunzător acestei previziuni.

 

Cel mai bine este să nu faceţi schimbări prea mari înainte de a afla sexul celui de-al doilea copil. Ori, dacă nu consideraţi prioritară această informaţie puteţi opta pentru una dintre variantele de mai jos pentru amenajarea camerei copiilor.

 

Paturi separate, dar prieteneşti

 

Cea mai la îndemână variantă şi, poate, cea mai recomandată: astfel, cei mici vor putea să se privească în timp ce îşi spun poveştile înspăimântătoare înainte de culcare şi pot observa mai repede dacă celuilalt îi este rău sau lipseşte. Paturile trebuie aşezate fie paralel, fie în unghi drept, în funcţie de forma şi dimensiunile camerei.

 

În cazul acesta, este recomandat ca fiecare piesă de mobilier să fie cu pereche, astfel încât cei mici să nu aibă impresia că unul dintre ei are un dulăpior mai frumos şi să se certe.

 

Paturi suprapuse

 

Dacă alegeţi ca cei mici să doarmă în paturi separate, etajate, atunci va trebui să acordaţi multă atenţie îmbinărilor patului: nu aţi vrea ca cel care doarme deasupra să cadă cu tot cu patul.

 

De altfel, aceasta este o idee foarte bună, copiii putând improviza un cort, ceea ce îi va distra de minune.

 

Totuşi, restul mobilierului va trebui adaptat: deşi fiecare copil va avea dulapul propriu pentru haine şi jumătatea lui de birou, va trebui să aibă şi câte o noptieră, pentru paharul cu apă, ceas şi lampa de veghe. Pentru copilul care doarme în patul de sus puteţi folosi un mini-dulap suspendat sau o etajeră.

 

Cameră cu perete despărţitor

 

O astfel de cameră este ideală pentru dezvoltarea individuală a fiecărui copil. Teritoriile pot fi împărţite cu ajutorul unei biblioteci laterale, al unei draperii sau al unui perete fals.

 

În acest fel pot fi respectate atât preferinţele cromatice ale fiecărui copil, cât şi pasiunile fiecăruia şi spaţiul intim necesar: permite manifestările diverse ale personalităţii copiilor şi diferenţele dintre aceştia, ţinându-i totuşi aproape unul de celălalt. Împărţirea camerei între copii este un lucru pozitiv, având în vedere că, indiferent de câte certuri se adună, la finalul zilei cel mai bun prieten este tot fratele sau sora.

 

Un alt atu al acestui mod de organizare a camerei copiilor este faptul că este uşor de adaptat odată cu creşterea copiilor.

 

Un singur pat şi doi copii

 

Această variantă este, poate, cea mai uşoară din punctul de vedere al amenajărilor interioare. De asemenea, îi va ajuta pe cei mici ca, în cazul unei dispute, să se împace mai repede: nu vor putea dormi unul lângă celălalt dacă sunt supăraţi.

 

Atenţie însă: patul comun presupune o apropiere de vârstă între cei doi copii, mai ales dacă sunt de sex opus. În plus, la un moment dat oricum vor cere spaţiul propriu şi va trebui să regândiţi întreaga încăpere.

 

Nu în ultimul rând, asiguraţi-vă că şi copiii sunt de acord cu măsurile pe care le luaţi dumneavoastră pentru mobilarea camerei lor. Comunicarea îşi are meritele sale în astfel de situaţii.