Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
10-02-2015 / Blog amenajari camera copii
Din dressing in camera pentru bebelus

De-a lungul timpul, priorităţile unei familii se schimbă, iar unele camere trebuie reamenajate. Astfel, un living prea spaţios sau un dressing vor fi transformate într-o cameră pentru copil. Despre reamenajări am mai vorbit aici, la fel cum am discutat în alte articole şi despre amenajarea camerelor pentru copii. Până acum, însă, nu am discutat despre remodelarea unei camere oarecare pentru a întâmpina nevoile familiei atunci când apare un nou-născut.

 

Găseşte alt loc pentru ce ai în dressing.

 

Desigur, pentru a putea transforma o întreagă cameră la 180 de grade, va trebui să faci schimbări majore şi în interiorul încăperii, dar şi în restul locuinţei. În cazul de faţă, ar trebui să găseşti un alt loc pentru toate hainele si toate perechile de încălţăminte pe care le-ai ţinut până acum în dressing. Poate articolele noastre despre spaţiile de depozitare îţi vor fi niţel de folos.

 

Zugrăveşte din nou.

 

Eventual, schimbă culoarea pe care ai avut-o în dressing cu una mai deschisă, potrivită pentru camera unui nou-născut. Se prea poate ca pereţii din această încăpere să aibă nevoie de o igienizare riguroasă. După ce ai demontat zecile de rafturi şi dulapuri ce alcătuiau dressingul, poate au rămas urme pe pereţi. Curăţă pereţii şi zugrăveşte. Alege o culoare potrivită pentru copilul care va creşte în această cameră.

 

Dacă nu cunoşti sexul copilului sau dacă nu vrei să te laşi pradă clişeelor cu „dacă e fetiţă, camera trebuie să fie roz, dacă e băiat, cameră să fie albastră”, poţi alege oricând ca pereţii să fie de un galben pal sau un verde jucăuş sau, şi mai bine, poţi zugrăvi toţi pereţii în alb imaculat, iar pe unul dintre pereţi să lipeşti un autocolant tematic sau să faci un desen colorat cu animăluţe vesele.

 

Va fi nevoie de mai mult mobilier.

 

Păi bineînţeles că va fi nevoie de mai mult mobilier. Dacă nu neapărat mai mult (ca volum), atunci cu siguranţă mai diversificat! Vei avea aici nevoie de un pătuţ pentru copil, de dulapuri pentru hăinuţele lui, de o măsuţă de schimbat scutece, de un loc pentru depozitarea scutecelor şi tuturor lucrurilor trebuincioase igienei copilului şi, desigur, de un loc unde să se aşeze părinţii şi vizitatorii: fotolii, canapea, scaune, banchete etc.

 

Poate ar trebui să schimbi şi accesoriile.

 

Nu ştim cum ţi-ai amenajat tu dressingul, dar cel mai probabil este să nu fi fost adaptat prezenţei unui copil. Aşadar, s-ar putea să fie mai bine să schimbi şi accesoriile: să acoperi parchetul până acum gol cu un covor frumos colorat şi moale, să pui perdele mai subţiri şi cu un model mai copilăros la ferestre, să aşezi pe pereţi tablouri potrivite acestui moment din viaţa familiei tale.

 

Poate nu ar fi rău să cumperi câteva seturi din acelea care să te ajute să faci mulaje după mânuţele şi picioruşele copilului tău la vârste diferite şi să le etalezi şi pe ele pe pereţi...

 

Sursa foto: houzz.com