Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
15-11-2013 / Blog amenajari camera copii
Camera pentru bebe in 6 stiluri diferite
Camera pentru bebe nu ar trebui să fie amenajată decât după ce se află sexul copilului, astfel încât să fie o cameră personalizată. Desigur, puteți oricând să amenajați totul în culori neutre și să îi adaptați micuțului numai ținutele sau micile decorațiuni ce pot fi schimbate periodic. 
 
Cel mai probabil, prima amenajare a camerei celui mic va fi în funcție de preferințele dumneavoastră – cât este încă bebeluș, nu are gusturi și, chiar dacă le-ar avea, nu le-ar putea exprima în cuvinte prea curând. Tocmai de aceea, există mai multe stiluri în care puteți să decorați această cameră. 
 
"Bebelușerie" clasică 
 
Culorile pentru o astfel de încăpere vor fi alese din paletele de pasteluri și de culori neutre. Deși recomandările generale presupun zugrăvirea pereților cu var lavabil și aerisirea corespunzătoare, pentru o încăpere decorată în stil clasic, puteți opta pentru un model de tapet cu imprimeu tipizat ori geometrizat. 
 
Desigur, nu trebuie să lipsească pătuțul clasic pentru bebe, nici fotoliul pe care să se odihnească părintele până adoarme micuțul, nici veioza cu lumină blândă și difuză și nici comoda în care să fie depozitate scutecele și toate cele trebuincioase igienizării copilului. 
 
Cameră tradițională pentru necuvântători umani 
 
Stilul tradițional de amenajări interioare presupune, în primul rând, mobilier clasic: șifonie cu lucrătura nu prea simplă și în culori deschise, pătuț special pentru bebeluși, zugrăveala trebuie, de asemenea, să fie cât mai deschisă și mai simplă. Tâmplăria albă, covorașul și jucăriile atârnate deasupra pătuțului nu pot lipsi. 
 
Universul multicolor pentru miniatura de om 
 
Culorile sunt calea către o personalitate complexă și o persoană veselă. Prin urmare, puteți să alegeți cele mai îndrăznețe culori, în orice intensități. Nu este obligatoriu să adaptați culorile camerei la sexul copilului: opțiuni valide sunt și alte culori precum verde, galben, portocaliu, nuanțe de albastru etc. Fiți deschiși sugestiilor, camera copilului nu trebuie să fie crem, albă, bleu sau roz. 
 
O cameră și o tematică 
 
Puteți amenaja o cameră tematică pentru copil, chiar dacă este doar un bebeluș și, cel mai probabil, nu își va aminti mare lucru din aceasta – poate doar detalii din fotografiile pe care le veți face în această încăpere. 
 
Important este să fie ușor haioasă și să vă facă plăcere și dumneavoastră să petreceți timp în această cameră, astfel încât să petreceți cât mai mult timp cu micuțul pe teritoriul lui. Puteți alege ca temă Universul, natura, desene animate (desenul dumneavoastră animat poate deveni animația preferată a juniorului) sau un cadru country
 
"Bebelușerie" pentru părinți moderni 
 
Așa cum am notat mai sus, este important să vă placă dumneavoastră, în primul rând, felul în care este decorată camera bebelușului. Apoi, este indicat să o decorați în spiritul în care doriți să crească micuțul. Așadar, varianta unei camere moderne este una foarte probabilă pentru multe familii.
 
De exemplu, un candelabru drăguț, un fotoliu confortabil, cu pernă cu imprimeu chic și pături și perdele glam ar putea ajuta la decorarea unei camere foarte drăguțe pentru bebe. 
 
O cameră bizară pentru un viitor artist 
 
Nu este obligatoriu să așezați pătuțul lângă fereastră, nici să optați pentru o lustră cuminte, nici să zugrăviți camera cu var alb sau crem. Puteți desena tot felul de modele pe pereți, puteți să îi zugrăviți în stiluri și culori diferite. Optați pentru piese de mobilier în forme sau culori îndrăznețe, pentru decorațiuni inedite, pentru obiecte unicat și pentru combinații trăznite, care să emane energie și voie bună. 
 
Sursa foto: houzz.com