Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-09-2017 / Blog amenajari camera copii
#BackToSchool – incepe scoala, dar avem camera copilului gata?

În timp ce micii școlari își pregătesc lista de cumpărături de unde nu lipsesc caietele, un nou ghiozdan și restul rechizitelor, părinții par să aibă o listă mai consistentă. Ne referim la cei care și-au propus o nouă amenajare pentru camera copilului. Pentru ei venim cu idei proaspete, gata să-i scutească de plimbatul prin magazine, astfel încât mobilierul să fie montat până la începerea noului an școlar.

Primii pași în școala primară

Alegerea dormitorului pentru copii poate reprezenta o provocare dacă nu ai avut suficient timp să analizezi oferta Elvila. Pentru a-ți ușura „munca”, am ales două idei de amenajări interioare potrivite pentru camerele celor mici, care se pregătesc de începerea unui nou an școlar. Dorim să le oferim tot confortul, atât în ceea ce privește odihna, cât și studiul și joaca. Dacă cei mici sunt pregătiți cu rechizite pentru primii pași în școala primară, atunci trebuie să fie pregătiți și de primii pașii în Dormitorul Giraffe sau în Dormitorul Maria, mai ales fetițele care iubesc culoarea roz.

dormitor maria

Mai târziu, camere pentru gimnaziu

Odată ce anii trec, sunt necesare schimbări în camera copiilor. Dacă privim „în oglindă”, Dormitorul Ariel este asemănător cu Domnitorul Simba, însă micile detalii fac diferența. Experții Elvila recomandă una dintre aceste amenajări interioare pentru cei mici, pentru a face trecerea de la mobilierul jucăuș la cel care să se potrivească vârstei gimnaziului. Obiectele decorative, culoarea canapelei, a tapetului sau a draperiilor vor personaliza fiecare cameră în parte.

 dormitor ariel

 dormitor simba

Ani de liceu cu... un dormitor pe măsură

Binecunoscuta melodie din filmul „Liceeni” ne spune că anii de liceu vin „cu emoții la română”. Dacă ne uităm la ultimele tendințe în home design, am spune, mai degrabă, că anii de liceu vin cu... un dormitor nou. Le dăm dreptate specialiștilor Elvila, mai ales că nevoile adolescenților se schimbă. Acum, ei au nevoie de mai mult spațiu, intimitate și o cromatică pe care să și-o aleagă singuri, după propriile preferințe.

Drept inspirație, am ales două sugestii de amenajare a dormitorului. Una dintre acestea este Camera de Tineret Campus care păstrează o cromatică adolescentină ce aduce, parcă, o doză de energie în cameră. Piesele de mobilier au avantajul că se pot așeza în mai multe feluri, fiind compatibile și cu încăperile ce dispun de un spațiu restrâns. În plus, dacă spațiul permite, patul oferă posibilitatea de a trage sertarul de jos pentru extinderea a încă unui loc de dormit.

campus

O altă sursă de inspirație pentru liceeni poate fi Camera de Tineret Tara. Această recomandare de la Elvila vine cu o altfel de cromatică, mobilierul având finisaj nuc și alb. O amenajare completă a dormitorului include: dulap cu două uși, pat, etajeră cu trei polițe, birou cu o ușă și un sertar, o poliță și o noptieră. Astfel, dormitorul este conceput ca un spațiu potrivit atât pentru odihnă și pentru studiu, cât și pentru depozitarea hainelor, a cărților și altor obiecte decorative, specifice liceenilor.

dormitor tara