Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
06-03-2014 / Blog amenajari bucatarii
Un pic altfel – insule de bucatarie

Ai înţeles deja, trebuie să găseşti metodele cele mai eficiente pentru amenajarea bucătăriei pentru a găti cu spor, dar şi cu plăcere şi pentru a petrece timp de calitate aici. De exemplu, se poate dovedi foarte utilă o insulă în bucătărie, indiferent că este folosită pe post de masă sau că este o insulă funcţională cu suprafeţe de lucru.

 

Dar cum să arate insula din bucătăria ta pentru a crea un aspect general plăcut? În funcţie de stilul de amenajări interioare pentru care ai optat pentru bucătăria ta, dar şi în funcţie de rezultatele obţinute în urma analizei pieţei online şi offline, vei alege. Noi îţi oferim câteva idei...

 

Insula din lemn „brut”

 

Aceasta ar trebui executată manual (ori chiar de tine, ori la comandă, de către cineva care se pricepe). Desigur, va trebui să alegi această masă din buşteni nedomesticiţi pentru o bucătărie în care predomină culorile calde şi unde atmosfera generală este una vintage sau tradiţională.

 

Insula din lemn finisat

 

Dacă eşti genul care preferă lucrurile „normale”, dar nu chiar banale, atunci îţi recomandăm să alegi o insulă din lemn finisat: poate avea modele ori ba, poate fi gravată ori ba, poate fi în diferite nuanţe, în funcţie de tipul lemnului utilizat la confecţionarea ei şi este uşor de asortat cu diferitele obiecte din bucătărie (finisaje, mobilier, accesorii).

 

Insula cu sticlă imprimată

 

Pentru a adăuga un strop de culoare în bucătărie, poţi alege sticla imprimată ca înveliş pentru insula din bucătăria ta. Poţi să foloseşti acelaşi material cu acelaşi imprimeu (sau cu un imprimeu asemănător sau complementar) pentru un alt obiect din bucătărie: pentru hotă, pentru dulapuri sau pentru frigider.

 

Asigură-te că se potriveşte fiecare piesă a „puzzle”-ului: nu vrei să suferi dezamăgirea nepotrivirii modelului din sticla insulei cu modelul scaunelor sau cu nuanţa aleasă pentru finisaje sau zugrăveală.

 

Insula cu o chiuvetă gigantică

 

O chiuvetă mare în care să poţi spăla cu uşurinţă oale, tigăi şi tăvi voluminoase sau legume pentru un volum mare de mâncare se va dovedi plăcută în timp. În funcţie de materialul chiuvetei, ar fi drăguţ ca masca sau mobilierul ce o înconjoară să fie într-o culoare intensă care să contrasteze puternic.

 

Insula antică

 

Mobilierul vintage are un farmec aparte. De aceea, tendinţa generală este recondiţionarea şi refolosirea acestuia, indiferent că îşi păstrează scopul sau că este transformat într-o altă piesă de mobilier, în funcţie de nevoile fiecăruia. Astfel, o fostă ladă pentru păstrarea grânelor ar fi o minunată insulă pentru bucătărie în urma îngrijirilor de rigoare.

 

Insula din butoi

 

Butoaiele îşi vor găsi întotdeauna un rol secundar, chiar şi atunci când nu mai sunt destul de bune pentru a păstra în ele lichide. Prin urmare, dacă îi adaugi o tejghea dintr-un material greu (piatră finisată, marmură, metal sau chiar o placă din lemn masiv), butoiul acesta s-ar putea transforma într-o insulă funcţională de toată frumuseţea.

 

Asigură-te că ai în dulapuri şi câteva halbe, eventual personalizate – vor arăta foarte bine împreună!

 

Sursa foto: houzz.com