Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-05-2014 / Blog amenajari bucatarii
Tot ce trebuie intr-o bucatarie

Dacă acum amenajezi o casă nouă, este vremea să amenajezi şi bucătăria şi ar fi bine să faci lucrul acesta bine de la început, aşa încât să nu fie necesar să reamenajezi peste mai puţin de câţiva ani. Aşadar, va trebui să faci o listă de cumpărături cu tot ce ţi-ar putea vreodată trebui în bucătărie, inclusiv lucrurile pe care nu le vei folosi zilnic.

 

Nu vom vorbi despre finisaje.

 

De data aceasta nu vom discuta despre finisaje (podele, pereţi, tavan, tâmplărie – materiale şi culori), căci majoritatea caselor şi apartamentelor se vând acum cu aceste modificări deja făcute, iar dacă nu îţi plac este un motiv suficient pentru a nu alege o locuinţă sau alta. Dacă, totuşi, apartamentul este perfect cu excepţia finisajelor din bucătărie avem destule articole despre amenajarea locuinţei şi, mai exact, a bucătăriei, de unde să te inspiri pentru a alege finisajele ideale pentru bucătăria ta.

 

Îţi trebuie dulapuri după chip şi asemănare...

 

Dulapurile sunt esenţiale în bucătărie, indiferent că ai o bucătărie minimalistă, una shabby-chic, una vintage, contemporană sau oricum ar fi ea. Dulapurile tale trebuie să poată cuprinde toate obiectele care trebuie depozitate aici (instrumente pentru gătit, accesorii, decoraţiuni, recipiente cu alimente sau condimente, veselă, tacâmuri, căni, farfurii şi aşa mai departe) şi, în acelaşi timp, să nu ocupe întreaga bucătărie.

 

În funcţie de gusturile tale, dulapurile vor încorpora şi aparatura necesară în bucătărie, lăsând numai ochiurile aragazului sau plita şi chiuveta la vedere, iar maşinile de spălat, restul aragazului şi frigiderul vor fi mascate cu ajutorul mobilierului, aşa încât aspectul final să fie unitar.

 

... Şi aparatura specifică bucătăriei...

 

Vei avea nevoie cel puţin de un aragaz şi un frigider în bucătărie. Prăjitorul de pâine, prelungitoare pentru încărcătoare, televizorul, cuptorul cu microunde şi diferiţii roboţi de bucătărie sunt mofturi pe care le poţi satisface din mers.

 

... Şi o masă cu scaune...

 

Bineînţeles că ai nevoie aici de o masă cu scaune: majoritatea locuinţelor de la noi nu au şi spaţiu suficient pentru amenajarea unui dining care oricum nu este una dintre cele mai utile încăperi. Alege o masă ce se va potrivi cu restul mobilierului, apoi scaune potrivite mesei. Aminteşte-ţi că ar fi drăguţ să personalizezi fiecare scaun după persoana al cărei loc este rezervat acolo – este drăguţ, dar nu absolut necesar.

 

.... Şi o insulă funcţională.

 

Insula funcţională poate înlocui acea masă clasică, dar va trebui să alegi un blat ceva mai lat decât corpul insulei, aşa încât să ai puţin loc şi pentru picioare sub "masă", pentru a avea o poziţie cât mai corectă şi mai confortabilă.

 

Desigur, insula funcţională poate fi o piesă de mobilier de sine stătătoare, iar atunci nu ar mai fi nevoie nici de scaunele de bar de care ai avea nevoie în cazul transformării acesteia în masă.

 

Sursa foto: freshomedecor.com