Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-04-2014 / Blog amenajari bucatarii
Reteta frumusetii pentru bucatariile albe

O bucătărie imaculată îţi va da mai multă încredere în tine. Nu este o noutate în amenajări bucătării, dar este un aspect de efect: bucătăria albă. Cum faci să ai o bucătărie albă, dar cu un aspect plăcut şi unic? Şi cum faci să o păstrezi în cea mai bună stare cu putinţă?

 

Mobilier alb

 

Deloc greu de găsit în magazine, mobilierul alb oferă unei bucătării eleganţă şi luminozitate, însă este adesea evitat din cauza prejudecăţilor: e alb, se murdăreşte repede. Există minimum două motive pentru care să nu te fereşti de el: arată bine, oricum trebuie să cureţi bucătăria cel puţin o dată pe săptămână şi discutăm despre mobilierul de bucătărie, ceea ce nu presupune existenţa textilelor (care se pot păta sau îneca uşor).

 

Zugrăveală şi finisaje albe

 

Faianţa şi zugrăveala trebuie să fie albe. Ideal ar fi ca şi tâmplăria să fie albă, însă podeaua poate avea orice culoare îţi doreşti, cu recomandarea de culori neutre, alb sau gri.Ideal ar fi să găseşti un parchet gros (pentru trafic intens şi cu rezistenţă mare la umiditate, pentru orice eventualitate) sau o gresie care să imite bine parchetul – albul se potriveşte bine cu nuanţele diferitelor tipuri de lemn.

 

Inserţii cu personalitate

 

Bineînţeles că nu poate fi totul alb, dalb – o mare de alb ar putea deveni obositoare. Poţi alege ca blatul dulapului sau al insulei funcţionale sau tejgheaua, cum l-am numit aici, să fie din granit sau din marmură şi să aibă, astfel, câteva urme de culoare. Dacă preferi ca mobilierul să fie simplu, este bine ca mânerele şi clanţele, precum şi scaunele să fie în orice altă culoare, dar nu albe: gălbui (pastelate, deci), gri, maronii... orice, dar nu alb.

 

Multă lumină, dar...

 

Unul dintre motivele pentru care sunt alese bucătăriile albe este sporirea luminozităţii – mai ales în cazul bucătăriilor mici. Prin urmare, ferestrele generoase, cu jaluzele sau perdele în culori deschise sunt recomandate pentru a completa această intenţie, însă întotdeauna trebuie să existe posibilitatea limitării propagării luminii: jaluzelele opace, draperiile, diferitele tipuri de corpuri de iluminat etc.

 

Porţie zilnică de prospeţime

 

În bucătărie, trebuie să existe întotdeauna minimum unul dintre aceste două lucruri: un bol cu fructe proaspete şi o vază cu flori naturale proaspete. Pentru că suntem îngăduitori, îţi vom da voie ca vaza cu flori să o înlocuieşti cu un ghiveci în care să ai plante naturale, însă întotdeauna trebuie să ai ceva proaspăt şi colorat la vedere.

 

Accesorii şi piese de mic mobilier deosebite

 

Scaunele, de exemplu, sunt o modalitate excelentă pentru a face diferenţa la tine în bucătărie: caută unele care să aibă un model deosebit şi grăbeşte-te să le potriveşti în bucătăria ta. Un ceas de perete, lustre ( sau aplice) sau câteva farfurii decorative (nu prea colorate) pot completa aspectul bucătăriei tale cu succes.

 

Sursa foto: houzz.com