Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-11-2014 / Blog amenajari bucatarii
Pasi pentru o bucatarie mai eleganta

Bucătăria trebuie, înainte de toate, să fie practică. Totuşi, şi această cameră pragmatică ar trebui să poată fi şi elegantă. Cum faci o bucătărie oarecare să fie elegantă sau, măcar, mai elegantă decât era la începutul reamenajării?

 

Corpuri de iluminat suspendate

 

Nici aplicele simple, nici spoturile luminoase nu au aceeaşi influenţă asupra decorului unei bucătării cum are o lustră sau un candelabru. Prin urmare, ştii ce ai de făcut: trebuie ca, pe lângă aplicele fixate în perete şi spoturile luminoase instalate în partea inferioară a dulapurilor suspendate, să alegi şi o lustră sau un candelabru pentru bucătăria ta. Ideal ar fi ca acest corp de iluminat să aibă întrerupătorul propriu, să nu fie toate corpurile de iluminat legate la un singur întrerupător.

 

Pereţi văruiţi, nu numai faianţă

 

Alege faianţă pentru pereţii tăi numai acolo unde s-ar putea stropi şi murdări pereţii: în apropierea aragazului şi în jurul chiuvetei. Varul, mai ales pentru că are diferite texturi şi este mai uşor de colorat şi de împrospătat ocazional, este recomandat pentru restul bucătăriei. Analizează şi restul imaginilor din galeria foto şi vei vedea că într-adevăr arată bine pereţii decoraţi astfel: cu var şi cu faianţă.

 

Huse şi tapiserii

 

Tapisează sau îmbracă în huse (va trebui să ai şi cel puţin un set de huse festive pentru sărbători) scaunele din bucătărie şi, eventual, pe cele din dining. Un scaun... gol arată mai puţin prezentabil decât unul îmbrăcat într-o husă fabricată (poate la comandă sau poate chiar de tine). În acelaşi timp, pare şi mai puţin confortabil şi nefinisat – bunul gust şi urmărirea confortului sunt criterii de bază ale eleganţei, aşadar nu poţi să nu respecţi acest lucru. Scaunele din bucătăria ta trebuie să fie confortabile şi să arate bine... cam ca un pinguin în frac!

 

Husele scaunelor pot fi simple şi scurte, cambrate, sau pot fi din cele care se leagă de spătarul scaunului şi în partea inferioară arată ca o fustă lungă. Caută modelul de husă care să îţi placă, apoi pune şi în practică ideea.

 

Alege şi un covor frumos pentru bucătăria ta.

 

Poate chiar o traversă, aşa cum recomandam aici. Întotdeauna un covor (dacă alegi unul potrivit intenţiei tale, ceea ce vei face, fără îndoială) oferă camerei unde este aşezat un aer mai primitor, dar dacă are modele deosebite, o anumită textură şi chiar şi dacă se scrie într-o anumită paletă cromatică poate spori eleganţa unei camere.

 

Sursa foto: houzz.com