Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-11-2013 / Blog amenajari bucatarii
Cum arata o bucatarie casual?
Pentru unele persoane nu este mulțumitoare o bucătărie clasică. Prin urmare, amenajarea bucătăriei cere câteva măsuri extraordinare, care să creeze o atmosferă potrivită gusturilor fiecăruia. 
 
 
 
Bucătăria vintage va avea cu siguranță un aer aparte, însă mobilierul masiv potrivit acestui stil și culorile închise nu se potrivesc oricui. Totuși, un magnetofon funcțional și câteva vase din aramă ar putea oferi un plăcut aer boem. De asemenea, un mobilier simplu, din lemn, într-o culoare cât mai naturală, s-ar potrivi de minune cu o astfel de atmosferă. 
 
 
Să ne îndreptăm, însă, atenția și către un alt stil. Unul care să fie puțin mai formal și totuși jucăuș – și ce ar fi mai potrivit decât o bucătărie casual? O bucătărie care să amintească puțin de bistro-ul preferat, dar să păstreze și acel aer prietenos și familiar specific unui cămin. 
 
 
 
Îndrăzniți să vă colorați apartamentul! Nu există culori care să nu fie potrivite unei bucătării avangardiste! Nu există combinații prea îndrăznețe! Nu există imprimeuri improbabile! Jucați-vă cu nuanțele și texturile preferate în timp ce visați totul cu ochii deschiși. 
 
 
Diversificați mobilierul! Mesele simple, pătrate ori rotunde, împrejmuite de scaune clasice sunt de-a dreptul plicticoase! Înlocuiți masa “de rând” cu una pitică și diformă sau cu una foarte înaltă cu scaune asortate.
 
 
Mobilierul nu trebuie să fie dispus simetric și poate fi chiar în culori diferite sau din materiale diferite. De asemenea, nu ar fi rău să proiectați mai multe insulițe în bucătărie: una dedicată copiilor, una care să reprezinte zona de lucru – spațiul de joacă al bucătarului și una pentru luarea cinei în familie. 
 
 
 
Profitați de manifestări ale artei urbane! Decorarea bucătăriei nu este o joacă de copii, este o joacă de oameni mari. Nu vă lăsați blocați de norme, de modă sau de opinia vecinilor sau prietenilor și testați orice variantă. Atât timp cât dumneavoastră vi se pare potrivit un graffiti pe jumătatea inferioară a pereților sau un tablou voluminos pe una dintre laturile bucătăriei, nu aveți de ce să nu vă puneți în practică aceste idei. 
 
 
Decorațiunile handmade au și ele farmecul lor – orice obiect confecționat manual este unic și poartă amprenta meșteșugarului. De altfel, acest tip de ornamente oferă încăperii în care sunt așezate un aer vesel și un plus de bună dispoziție. 
 
 
Dejunați în aer liber! O sugestie plauzibilă în special pentru posesorii unor case sau ai unor apartamente cu balcon sau mansardă și care ar putea să vă convingă să vă orientați către un apartament nou, numai de dragul acestor momente. Va trebui, desigur, să alegeți un mobilier nu foarte voluminos, însă foarte rezistent și să adaptați decorațiunile în funcție de anotimp – mai ales pentru orele mai răcoroase asigurați câte o păturică moale și călduroasă și pernuțe pentru toată lumea. 
 
 
 
Amenajați un colț special pentru servirea ceaiului! Întotdeauna este binevenită o zonă pentru servirea băuturilor calde, unde să vă puteți relaxa și să puteți discuta în liniște cu prietenii dumneavoastră. Pernuțele decorative și husele colorate sunt ornamente recomandate pentru fiecare tip de bucătărie, însă nu uitați să le asortați cu celelalte instrumente și decorațiuni prezente. 
 
 
Sursa foto: houzz.com