Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
05-06-2013 / Blog amenajari bucatarii
Bucatarii inteligente: amenajari interioare eficiente si placute

Amenajarea bucătăriei ne duce adesea cu gândul la încăperile acelea tipice, care miros a mâncare şi unde este întotdeauna prea puţin loc, prea mult haos, deci un spaţiu prea puţin atrăgător. În bucătărie trebuie să îţi facă plăcere să stai, pentru a găti cu plăcere şi a mânca în linişte. Tocmai de aceea este important să acordaţi atenţia cuvenita decorării bucătăriei.

 

Paleta cromatică

 

Aşa cum probabil ştiţi deja, portocaliul stimulează pofta de mâncare, motiv pentru care această culoare este adesea recomandată pentru spaţiile dedicate artelor gastronomice: bucătărie, dining, restaurante. Veţi avea nevoie de o pată din această culoare în bucătăria dumneavoastră: puteţi zugrăvi astfel un perete, puteţi alege blatul mesei portocaliu sau husele pentru scaune.

 

Pentru tot restul, este recomandabil să folosiţi culori deschise (alb, crem, galben pal) şi culori naturale, nuanțe maronii sau pete de verde.

 

Mobilier încăpător şi eficient

 

Folosiţi mobilier în care se pot încorpora frigiderul, maşina de spălat şi aragazul.

 

De asemenea, folosiţi cât de multe corpuri suspendate, unde să vă puteţi aşeza electrocasnicele folosite mai rar, vasele, seturile de pahare, dar şi alimentele neperisabile – fiecare într-un alt compartiment.

 

Dacă aveţi o bucătărie încăpătoare, puteţi alege o canapea îngustă (eventual una din cele în colţ), portocalie sau roşie, poate chiar una extensibilă - cu masa înaintea canapelei şi un covoraş uni dedesubt va arăta chiar bine!

 

Pentru mai mult spaţiu în bucătărie, folosiţi mese rabatabile sau pliabile şi scaune pliabile.  De asemenea, puteţi opta pentru o masă extensibilă: pentru momentele când aveţi şi invitaţi la cină, dar nu este un eveniment destul de formal încât să mutaţi totul în living.

 

Dacă aveţi destul spaţiu, iar aragazul nu este destul de aproape de fereastră sau pur şi simplu doriţi ca bucătăria să fie şi mai bine aerisită, pentru a evita îmbibarea hainelor cu miros de mâncare, instalaţi şi o hotă deasupra aragazului. Acesta poate fi de asemenea încorporată în mobilier sau poate face parte dintr-un obiect de artă, dacă pictaţi câteva umbre pe perete şi câteva modele abstracte pe exteriorul hotei.

 

Accesorii şi decoraţiuni

 

Dacă doriţi să oferiţi bucătăriei un plus de personalitate, puteţi să o decoraţi cu străchini sau căni din lut, cu pahare de colecţie sau cu tot felul de figurine aduse din concediu. De asemenea, trebuie să ştiţi că nu există ornamente mai plăcute şi mai utile în bucătărie decât plantele.

 

Pentru a economisi spaţiu, agăţaţi ghivecele pe un perete, iar pentru a îmbina utilul cu plăcutul, puteţi planta în ghivece condimentele preferate, de la ardei iuţi la tarhon, cimbru, pătrunjel şi busuioc.

 

Surse foto: houzz.com, freshome.com, pinterest.com