Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
31-08-2013 / Blog amenajari birouri
Idei pentru biroul de acasa

Când timpul de lucru permite, pare mult mai eficient să muncim de acasă, astfel nu mai pierdem ore importante pe drum, nu trebuie să ne pregătim din timp meniul zilei şi nici nu trebuie să ne punem cămaşa cea bună. Când putem munci cot la cot cu partenerul, este şi mai bine!

 

Iluminare naturală

 

Când aveţi de ales, vă sugerăm să vă proiectaţi biroul în faţa ferestrei, astfel încât să beneficiaţi de cât mai multă lumină naturală, cât mai mult timp din zi. În plus, este recomandat ca în timpul muncilor migăloase (lucru manual sau lucrul la calculator) să ridicaţi periodic privirea, iar dacă sunteţi în faţa ferestrei aţi putea admira zborul unei păsări, jocul vântului în frunzele copacilor sau copiii ieşiţi la joacă.

 

Desigur, va trebui să existe şi o variantă artificială de iluminare.

 

Dacă serviciul dumneavoastră presupune lucrul la calculator, recomandăm două variante de iluminare artificială: una cu ajutorul spoturilor şi una clasică, prin poziţionarea sursei de lumină în centrul camerei. Va avea câştig de cauză iluminarea prin spoturi luminoase, poziţionate deasupra biroului sau a zonei de lucru. Acestea ar putea fi înlocuite cu două veioze, câte una în fiecare jumătate a biroului, doar împărţiţi spaţiul de lucru cu partenerul de viaţă!

 

Alegeţi o lumină cât mai caldă, care să imite cât mai bine lumina naturală. Evitaţi neoanele, chiar dacă sunt predominante în instituţii, acestea nu sunt cele mai potrivite corpuri de iluminat.


 

Spaţiu de lucru

 

Spaţiul de lucru trebuie să fie destul de încăpător pentru fiecare dintre parteneri: trebuie să existe loc pentru cana cu ceai, loc pentru manipularea corectă a tastaturii şi îndeajuns loc pentru carneţelul unde trebuie notate lucrurile necesare în afara unităţii centrale. De altfel, spaţiul de lucru trebuie întreţinut cât mai liber şi mai ordonat.

 

Totuşi, nimeni nu a spus că liber şi ordonat înseamnă anost. Aşadar, puteţi aşeza pe birou lămpi de aromatizare, pentru stimularea bunei dispoziţiei şi a chefului de muncă, fotografii cu cei dragi, suveniruri sau orice alte decoraţiuni care vi se par potrivite pentru această zonă. Nu uitaţi nici de micile ghivece cu plante de interior.

 

Fără discriminări

 

Dacă biroul de acasă este împărţit, aşa cum am sugerat încă de la începutul acestui articol, de doi oameni, aceştia trebuie să aibă echipamente similare, astfel încât să nu fie niciunul dintre dumneavoastră tentat să „fure” instrumentele celuilalt. În plus, simetria va ajuta la crearea unei atmosfere echilibrate.

 

Recomandăm să aveţi scaune cu acelaşi model, dar reglabile (după înălţime). Eventual, puteţi să le decoraţi cu ajutorul unor huse personalizate, în cazul în care doriţi ca fiecare dintre dumneavoastră să aibă un loc predestinat. De asemenea, trebuie să aveţi număr egal de sertare şi spaţii egale pe rafturile de lângă birou. Cât despre instrumentele de scris, bileţele, telefoane şi alte obiecte de care vă puteţi folosi împreună, ar trebui să găsiţi o modalitate pentru a le organiza în mijlocul spaţiului de lucru.

 

Cât despre culori...

 

În privinţa culorilor trebuie să cădeţi de comun acord. Recomandările cromatice se referă în special la paleta de galben sau de albastru sau la combinaţii dintre cele două culori primare – acestea stimulează concentrarea, dar şi imaginaţia şi disponibilitatea de comunicare. În cazul în care sunteţi firi pragmatice şi doriţi ca biroul să fie un spaţiu cât mai simplu, optaţi pentru nuanţele neutre, în special către cele maronii, care au şi o tentă caldă.

 

Sfaturi pentru o bună convieţuire în birou:

 

Dacă nu aveţi aceleaşi preferinţe muzicale sau dacă unul dintre dumneavoastră nu se poate concentra dacă exista sunete de fundal, este recomandat să folosiţi căşti pentru a asculta fiecare melodiile preferate, fără a-l deranja pe celălalt.

 

Sursa foto: freshome.com