Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
23-03-2015 / Blog amenajari birouri
Feng Shui pentru biroul de acasa

Nu este nevoie să îţi explicăm de ce ai vrea un birou feng shui, nu-i aşa? Spaţiul în care lucrezi îţi afectează dispoziţia şi, fără să îţi dai seama, rezultatele de la muncă. Într-un spaţiu de lucru unde nu te simţi bine şi care nu este adaptat necesităţilor şi energiilor tale, vei da mai puţin randament în timpul programului de lucru şi va scădea şi dorinţa de a munci, dar şi cantitatea şi calitatea lucrului tău.

 

Prin urmare, trebuie să eviţi lucru într-un mediu neplăcut. Iată câteva recomandări pentru a-ţi amenaja un birou de lucru eficient şi plăcut acasă, urmând principiile feng shui.

 

Trebuie să fie cât mai departe de dormitor.

 

Încearcă să delimitezi cât mai bine dormitorul de biroul de lucru de acasă. Dacă se poate, construieşte intrări separate: una pentru birou, una pentru restul casei. Dacă nu se poate să ai intrări separate, atunci încearcă să amenajezi biroul cât mai departe de dormitor şi să existe între aceste două zone cât mai multe „obstacole”.

 

Gândeşte pozitiv, actionează pozitiv.

 

Atunci când amenajezi biroul de acasă, gândeşte-te la imagini care te fac să simţi împlinire, fericire, apreciere şi, mai ales, succes! Proiectând diferite planuri (pe termen lung sau scurt) cu gândul la succes, vei atrage asupra ta energii pozitive, constructive.

 

Asigură-ţi lumină potrivită şi o calitate cât mai bună a aerului.

 

Creierul tău trebuie să primească mult oxigen în timpul momentelor de funcţionare la potenţial maxim; prin urmare, vei avea nevoie de o cameră cu ferestre mari şi cu un sistem de ventilaţie bine pus la punct pentru birou. În acelaşi timp, ai nevoie de lumină la intensitatea potrivită: dacă este prea lumină, te poate face să îţi doreşti să ţii ochii închişi (nu prea eficient pentru muncă, nu?), iar dacă este lumina prea slabă, va scădea puterea de concentrare şi va avea de suferit şi dispoziţia ta, având în vedere că luminile slabe îndeamnă la introversiune.

 

Ţine cont de punctele cardinale.

 

Specialiştii în feng shui recomandă ca în partea din Sudul camerei, zonă asociată faimei, să se găsească un simbol al focului. Aici poţi oricând să ai un şemineu sau să aşezi un tablou zugrăvit în culori calde. Evită elementele care simbolizează apă: culorile reci, oglinzile şi obiectele din sticlă (sau fântânile de interior).

 

În Nordul camerei, zonă asociată drumului vieţii şi carierei, trebuie să aşezi obiecte care simbolizează apa: obiecte din metal, obiecte albe, obiecte negree, obiecte din sticlă.

 

De asemenea, în zona de Est şi de Sud-Est, zona prosperităţii şi a abundenţei, va trebui să aşezi obiecte din lemn (va trebui să eviţi elemente din metal sau ce reprezintă focul sau apa) sau imagini care, pentru tine, reprezintă abundenţă, stare de bine, bani.

 

Fă curăţenie de câte ori este necesar.

 

Realizează un plan săptămânal pentru ordonarea şi curăţarea camerei de lucru şi a suprafeţei de lucru. Acest program va diferi de la om la om, în funcţie de domeniul de activitate, de stilul de lucru şi de personalitate.

 

Sursa foto: care2.com, activerain.trulia.com, jazzyliving.com, chictip.com, blog.reikodesign.com, jzway.com, decoist.com, nzuwr.com