Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
15-05-2015 / Blog amenajari birouri
De invatat de la birourile corporatiste

Indiferent că discutăm despre amenajarea biroului de acasă sau amenajarea spaţiilor de birouri ale unei firme, tot sub umbrela amenajărilor interioare intră subiectul. Aşadar, te poţi inspira niţel şi din felul în care companiile amenajează spaţiul de lucru pentru angajaţii lor. Dacă munceşti de acasă, cu siguranţa vei avea nevoie de câteva sfaturi pentru a-ţi putea amenaja cel mai eficient spaţiu de lucru.

 

Spaţiu deschis, pentru schimb de idei

 

Dacă în spaţiul de lucru de acasă este loc pentru două „staţii de lucru”, adică pentru birouri, ar fi recomandat să nu existe pereţi şi paravane între voi, pentru a fi încurajată comunicarea şi schimbul de idei. Împărtăşind idei cu cineva apropiat, chiar şi dacă acea persoană lucrează într-un alt domeniu, vei avea mai multe perspective şi vei putea alege cea mai bună variantă sau te vei putea inspira pentru a crea ceva nou.

 

Câte un loc pentru fiecare proces

 

În spaţiile de birouri ale firmelor, există un post de lucru, o sală de conferinţe şi un spaţiu relaxare; cel puţin, aşa ar trebui. Prin urmare şi acasă poţi face acelaşi lucru: amenajează un colţ în living pentru şedinţele de familie, iar în altă parte va fi biroul unde să lucrezi. Dincolo de zona vizibilă de la birou, trebuie să existe un spaţiu unde să mergi din oră în oră câte 5-10 minute pentru a-ţi elibera mintea şi a te relaxa. Astfel, vei da rezultate mai bune.

 

Izolare şi spaţiu personal

 

Personalizarea spaţiului de lucru te va ajuta să te simţi în largul tău şi să îţi sporeşti eficienţa în timpul în care munceşti. Indiferent că munceşti de acasă sau că munceşti într-o firmă, ai nevoie de câteva obiecte în câmpul vizual pentru a te motiva şi a te ajuta să intri în acea zonă de confort mental unde dai maximumul de randament.

 

Lumină naturală, pentru o dispoziţie mai bună

 

Este dovedit că persoanele care lucrează într-un mediu luminos au o dispoziţie mai bună şi mai multă eficienţă la lucru. Aşadar, profită de lumina naturală pe cât de mult posibil. Dacă fereastra nu este foarte mare sau dacă tipul de lucru pe care îl desfăşori necesită ore de lucru şi după ce afară se înserează, asigură-te că pe suprafaţa de lucru ai lumină.

 

Instalează o veioză sau o aplică ce va propaga lumină direct pe zona unde lucrezi. Luminozitatea din restul camerei nu contează la fel de mult. Dacă zona de lucru este mai bine luminată, întreaga atenţie se va concentra asupra lucrurilor luminate şi, deci, a sarcinilor de serviciu.

 

Pentru mai multe sugestii privind amenajarea biroului, click aici.

 

Sursa foto: freshome.com